Maak ‘Ramblas’ van Singel

Algemeen 12 reacties 2 min. leestijd

Foto’s – Toenmalig wethouder Verheggen opperde in 1993 om de Singel van Weert opnieuw te herinrichten. Twee rijbanen naast elkaar en aan de centrumzijde een brede promenade. Geïnspireerd door de Ramblas in Barcelona.

Nu de binnenstad van Weert de aandacht behoeft vonden fractieleden van de politieke partij Weert Lokaal het een mooi moment om het idee van Verheggen eens te laten onderzoeken. Beleving en duurzaamheid moesten hierbij centraal staan.

Het afgelopen half jaar heeft Martijn Smolenaers samen met Ranon Caris, Monique Op Den Dries, Rob Sonneville en Emelie Melman een gedeelte van de Weerter binnenstad mogen innoveren op basis van de kennis en kunde die zij aangeleerd hebben gekregen binnen onze opleidingen van Avans Hogeschool (Bouwmanagement en Vastgoed / Bouwtechnisch Bedrijfskunde / Biobased Technology). Onder begeleiding van o.a. fractielid Marienel Engelen werden de ideeën verder uitgewerkt tot een plan met hedendaagse en toekomstige mogelijkheden.

Donderdagavond werd het onderzoeksresultaat gepresenteerd aan de geïnteresseerde bezoekers in Theater de Huiskamer. De studenten presenteerde de laatste nieuwe mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan een plastic wegdek dan duurzamer en stiller is. Of aan wanden van panden met algen die vervolgens de CO2-uitlaatgassen opnemen. Dat in combinatie met nog meer vergroening, waterpartijen (gracht) fluoriserende zebrapaden zou Weert tot een groenere, duurzamere en levendige stad kunnen maken.

De voorstellen zullen worden voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

[nggallery id=’4954′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
12 reacties