Kamervragen over gedode antilopen

Algemeen Uitgelicht 6 reacties 2 min. leestijd

Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor Dieren heeft Staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, om opheldering gevraagd inzake het doodschieten van de twee antilopen eerder deze week.

De ontsnapte dieren uit Swartbroek vonden de dood in Hunsel en Haler nadat ze o.a. over de snelweg A2 waren gaan lopen. Omwille de verkeersveiligheid werd besloten om de dieren dood te schieten.

Wassenberg vraagt zich af waarom er niet is gekozen om de dieren te vangen, al dan niet met behulp van een verdovingsgeweer. Hij wil ook weten welke rol de politie heeft gespeeld in deze situatie en of de training bij de politie voldoende is om adequaat te reageren bij ontsnapte dieren.

Ook worden er vragen gesteld over het bedrijf waar de antilopen zijn ontsnapt. In voorgaande jaren zouden er ook al een wallaby, pallaseekhoorns en hoornraven zijn ontsnapt bij het bedrijf in Swartbroek. Het Kamerlid wil weten of die informatie klopt en welke maatregelen de NVWA hierbij heeft genomen.

De Partij voor de Dieren is van mening dat het bedrijf nalatig is en wil dat de Staatssecretaris overweegt om de vergunning van het bedrijf in te trekken. De brief is in behandeling genomen bij het Ministerie en de Van Dam zal de vragen binnenkort beantwoorden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
6 reacties