Tussenstop ‘hersenletsel on tour’

Plaats een reactie 3 min. leestijd

(Foto’s) Hersenletsel on tour organiseerde van 4 tot en met 9 mei een zesdaagse fietstour. Met deze tour willen ze meer bekendheid geven aan de Europese Dag van de Beroerte op 9 mei en geld ophalen voor de aanschaf van duofietsen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

De deelnemers van Hersenletsel on tour startten op 4 mei met de fietstour in Den Bosch. Met overnachtingen in Tilburg, Eindhoven, Weert, Venlo en Odiliapeel, keren de fietsers op 9 mei weer terug in Den Bosch, waar een ontvangst op het Provinciehuis plaatsvindt. Stichting Land van Horne en Loods 37 dragen graag hun steentje bij aan dit bijzondere initiatief om zo meer bekendheid te creëren voor de Dag van de Beroerte.

Tussenstop bij zorgcentrum St. Martinus

Na een volledige dag fietsen kwamen de deelnemers zaterdag 6 mei aan bij zorgcentrum St. Martinus van Land van Horne, waar een diner voor hen klaarstond. De deelnemers hebben na een vaak lang revalidatieproces weer hun weg teruggevonden in het dagelijks leven. “Dit bleek wel uit de verhalen van, de soms nog jonge, deelnemers, die tijdens het diner werden gedeeld”, licht Léon Wijers toe, directeur Zorg van Land van Horne. “Hersenletsel kan ons allen treffen en dus hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de behandeling, begeleiding en ondersteuning.”

Overnachting bij Loods 37

Sportschool Loods 37 in Weert steunt graag een sportief initiatief. “Zeker wanneer de deelnemers een dergelijk doorzettingsvermogen en karakter tonen”, vertelt Rachelle Niessen-Nevels van Loods 37. “Dit bewijzen de deelnemers van Hersenletsel on tour door hun inzet en plezier tijdens de fietstour.” Loods 37 stelde een grote sportzaal beschikbaar waar de deelnemers konden overnachten. De volgende ochtend kregen de fietsers een ontbijt en lunchpakket, gesponsord door Bakkerij Tommie, en konden zij hun fietstour weer voortzetten.

Europese Dag van de Beroerte

Dinsdag 9 mei 2017 wordt voor de 13e keer de Europese Dag van de Beroerte gehouden. Op deze internationale preventiedag wordt extra aandacht gevraagd voor een beroerte. Een beroerte, ook wel CVA genoemd, is een hersenbloeding of herseninfarct, waar meer dan 100 mensen in Nederland per dag door getroffen worden.

Foto’s via: Stichting Land van Horne

[nggallery id=’5047′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie