Stand van zaken SJG: o.a. bezoekverbod

Algemeen Corona Informatie Weert Plaats een reactie 3 min. leestijd
Archieffoto WdG - Foto in het SJG Weert

Ook het ziekenhuis in Weert heeft haar maatregelen aangescherpt in verband met het corona-virus. Via de website van het SJG hebben ze een update geplaatst over de stand van zaken. Een van de ingrijpende maatregelen is dat er vanaf morgen een algeheel bezoekverbod geldt.

Op dit moment zijn er vier coronavirus-patiënten in SJG Weert. Zij worden in quarantaine verpleegd in speciale isolatiekamers met onderdruk.

De medewerkers van de kritische afdelingen, die voor morgen ingepland staan, zijn telefonisch benaderd of er daardoor problemen ontstaan in hun beschikbaarheid nu dat de (sport)scholen, horeca en kinderdagverblijven niet meer open gaan. Dat is niet het geval. Voor het regelen van kinderopvang van zorgmedewerkers zijn de gemeente Weert en punt Welzijn ingeschakeld.

Algeheel bezoekverbod

Vanaf maandag 16 maart geldt er vanaf 18:00 uur een algeheel bezoekverbod voor het ziekenhuis. Een ingrijpende maatregel maar noodzakelijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om mogelijk schaarste van beschermende middelen te voorkomen. Over uitzonderingen op die regel volgt morgen duidelijkheid, maar daarbij valt te denken aan onrustige (delirante) en terminale patiënten.

Zoals eerder gecommuniceerd door het SJG worden niet-urgente planbare operaties uitgesteld. Patiënten die dit betreft worden/zijn hiervan telefonisch op de hoogte gesteld.

Beschikbaarheid medewerkers

– Per direct zijn de verloven van alle medewerkers ingetrokken tot 6 april aanstaande.
– De komende tijd zullen de medewerkers hard nodig zijn. Zij worden benaderd of ze extra kunnen komen werken.
– Zondagmiddag is een externe oproep gedaan, via social media, de website en de Limburgse en lokale media, aan verpleegkundigen, artsen, IG-verzorgenden en helpenden om zich beschikbaar te stellen voor ons ziekenhuis. Weet jij iemand in je kenniskring laat hem dan via een mail aan p&[email protected] het volgende doorgeven: naam, geboorte datum, woonplaats, beknopt vermelden opleiding, werkervaring, datum van (laatste) BIG-registratie en beschikbaarheid. Telefonisch aanmelden is niet mogelijk.

Nepnieuws

Een Brabants ziekenhuis melde last te hebben van nepnieuws dat zorgt voor onrust en extra druk om dit nepnieuws te ontkrachten. Nepnieuws is lastig te onderscheiden van de waarheid. Advies: Geloof niet alles wat je onder ogen krijgt en kijk op de website van SJG Weert voor het actuele nieuws en op de websites van RIVM en GGD.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie