Groot ongeval in Budel veroorzaakt door voetganger

112 Algemeen Cranendonck Regio 1 reactie 2 min. leestijd

Budel – Update – Op maandag omstreeks 15.20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een groot ongeval op de Nieuwedijk in Budel. Een vrouw die in de berm liep had onbedoeld een groot ongeval veroorzaakt.

Een automobiliste reed vanuit het centrum van Budel in de richting van de Randweg Oost. Deze bestuurster minderde vaart omdat ze vermoedde dat de vrouw wilde oversteken. Door de onverwachte remactie botste een pakketbus achterop de auto die vaart minderde. De pakketbus probeerde nog uit te wijken en kwam daardoor met een tegenligger in een bestelauto in botsing. In totaal raakten dus drie voertuigen betrokken bij het ongeval.

De schade was groot. De bestuurster van de auto raakte gewond en werd als eerste overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurders die in de bestelbus en bestelauto zaten werden eerst medisch onderzocht en zijn vervolgens voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam ter plaatse om de voertuigen te stabiliseren en om het wegdek te reinigen.

De vrouw die in de berm liep was met haar koffer onderweg naar het asielzoekerscentrum in Budel en was niet bekend in de buurt, zo meldden buurtbewoners die afgekomen waren op de flinke klap die ze hoorden. De politie heeft een verklaring opgenomen van de vrouw.

De buurtbewoners waren niet verbaasd dat er een ongeval had plaatsgevonden. Ze gaven aan dat bewoners van het azc met enige regelmaat niet over het fietspad, maar in de berm naast de weg lopen. Dit heeft al eerder bijna-ongevallen veroorzaakt. Helaas was het nu wel raak.

De weg is afgesloten voor het verkeer. De politie is momenteel nog bezig met het onderzoek.

Update: Een van de betrokken slachtoffers meldt dat de vrouw al op de weg liep.

Bekijk een video: https://youtu.be/yAn8XcMQrOk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie