Excursie natte natuurparel De Krang 7 mei op herhaling

Plaats een reactie
De Krang - Fotograaf: H. Beuvens

IVN Weert organiseert op zondag 7 mei 2023 een herhaling van de excursie naar natuurgebied De Krang in Swartbroek. Deze excursie is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor het landschap en de natuurontwikkeling in De Krang.

De excursie duurt van 10 uur tot uiterlijk 13 uur en de startplaats is het St. Cornelisplein in Swartbroek. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht via de website van IVN Weert.

Tijdens de excursie zullen de gidsen Dyonne Heynen, Maike Notten en Toos Kunnen aandacht besteden aan de natuur en het landschap van De Krang. Daarnaast komen de natuurherstelwerkzaamheden, die de afgelopen tijd zijn uitgevoerd door Natuurmonumenten, ruim aan bod. Het doel van deze werkzaamheden is om het gebied minder kwetsbaar te maken voor verdroging en het geschikt te maken als klimaatbuffer. Zo wordt De Krang een nog waardevollere natte natuurparel in het Limburgse land.

De lagere delen van De Krang, zoals de Roukespeel en het Laagbroek, zijn natte natuurgebieden en behoren tot de meest waardevolle natte natuurgebieden van Limburg. Het gebied is eigendom van Natuurmonumenten en kent een grote variatie met hoogteverschillen en hoger gelegen bossen.

Om de excursie comfortabel te maken, is het raadzaam om waterdichte schoenen of laarzen en geschikte kleding te dragen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 personen, dus wees er snel bij en meld je aan via de website van IVN Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie