Dreigende wateroverlast door regenval

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

De afgelopen weken is veel neerslag gevallen en ook gisteren kwam dankzij storm Pia het nodige hemelwater naar beneden vallen.

Niet alleen straten en wadi’s in Weert, maar ook het beeksysteem in het buitengebied is inmiddels behoorlijk vol. Voor het buitengebied houdt Waterschap Limburg de situatie goed in de gaten. In sommige beken, waaronder de Tungelroyse Beek, is er momenteel sprake van ‘dreigende wateroverlast’. De waterstand is afgelopen etmaal verder gestegen. De actuele status kun je via een speciale pagina en app bekijken: www.waterstandlimburg.nl.

Hekken rondom wadi bij IKC Leuken

De gemeente heeft tijdelijk hekken rondom de wadi geplaatst voor de veiligheid van de kinderen van de school en omwonenden.

Vooral omdat er steeds vaker buiten in het parkje gym- en speelactiviteiten plaatsvinden was het noodzakelijk om actie te ondernemen, aldus de Wijkraad Leuken via Facebook.

Over een langetermijnoplossing vindt volgens de wijkraad in het nieuwe kalenderjaar overleg plaats tussen de directie van IKC Leuken en de gemeente.

Hoeveel water komt er nog?

Op dit moment is niet te voorspellen waar en hoeveel neerslag precies gaat vallen. Afhankelijk daarvan zullen de afvoeren in de beken mogelijk verder stijgen. Waterschap Limburg houdt waterstanden, waterafvoeren en de verwachte neerslag via de Centrale Regiekamer goed in de gaten.

Wat doe je bij plotselinge wateroverlast?

Op de website www.wachtnietopwater.nl staan tips de helpen om mogelijke wateroverlast te beperken.

Op de website www.brandweer.nl/onderwerpen/storm-en-wateroverlast/ staat meer informatie over wie je wanneer moet bellen bij wateroverlast.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie