Prinsenpaar Basisschool De Kameleon uitgeroepen

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd

Op woensdag 10 januari is op Basisschool De Kameleon op Fatima het prinsenpaar 2024 uitgeroepen.

Op ludieke wijze werd het prinsenpaar bekendgemaakt. Via een waarzegger werd de toekomst van de kinderen van de Kameleon voorspeld. Bij het oplichten van de glazen bol werd duidelijk wie dit jaar de vastelaovendj op de Kameleon voorop mag gaan.

Orde van de Dânsendje Rog

Yari van de Port en Lizzy Verkooijen werden uitgeroepen tot prins Yari I en prinses Lizzy I, met aan hun zijde adjudanten Gijs Peeters en Levi Neijnens. 

Als orde hebben ze de ‘Orde van de Dânsendje Rog’ ingesteld. Zij gaan de vastelaovendj voor onder hun devies: “Met dieës daag legke vae de zwumboks en ‘t dânspekske aan de kânt, want de Vastelaovendj es weer in ‘t Wieërter lând.”

Receptie en optocht

Op zaterdag 20 januari vanaf 19.11 uur zal er een receptie plaatsvinden voor het prinsenpaar en de adjudanten. De buurtvereniging van Fatima heeft dit georganiseerd in combinatie met een feestavond. Iedereen is van harte welkom.

Ook wordt iedereen uitgenodigd om op vrijdag 9 februari naar de schooloptocht te komen kijken die vanaf 10.00 uur door de wijk Fatima zal trekken.

De route is als volgt: vertrek bij school, Kanunnikenstraat, Nieuwstraat, Spoorstraat, Coenraad Abelstraat, Jean Verheggenstraat, Penitentenstraat, Sint Rumoldusstraat, Coenraad Abelstraat, Looimolenstraat, Fatimalaan en terug naar school.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie