‘Rechtsbescherming bij dementie’ in Alzheimer Café

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

In verband met tweede pinksterdag wordt het Alzheimer Café in mei niet op de derde maar op de tweede maandag van de maand gehouden, dus op 13 mei. Het thema van deze avond is ‘Rechtsbescherming bij dementie’.

Wie heeft welke rechten?

Voor mensen met dementie wordt het tijdens het ziekteverloop steeds moeilijker om hun eigen wensen kenbaar te maken. Bovendien kunnen zij op een bepaald moment niet meer hun eigen belangen behartigen. Welke rechten heeft een persoon met dementie dan? En welke rechten hebben de mantelzorgers? Wat moet er allemaal worden geregeld?

Tijdens het Alzheimer Café op maandag 13 mei komt een notaris hierover praten. Aanwezigen krijgen tips en informatie over hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de belangen van alle betrokkenen worden behartigd en in vertrouwde handen zijn.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 13 mei 2024
  • Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 in Weert
  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Entree: gratis

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee wordt je gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie