Auto beschadigd door explosief

Update 17.41u – Foto’s/video – Buurtbewoners van de Maaseikerweg zijn maandagavond opgeschrikt door een luide knal.

Op een oprit van een woning was onder een personenauto een explosief afgegaan. De klap was zo hevig dat de auto beschadigd was geraakt. Zo was o.a. de bumper beschadigd. Niemand raakte gewond bij het incident. De Forensische Opsporing van de politie kwam ter plaatse om sporen vast te stellen.

De politie heeft getuigen gehoord en camerabeelden veilig gesteld. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de dader(s) en welk explosief er gebruikt is.

Update:
De eigenaar van de auto heeft helaas hele dikke pech gehad. Uit de eerste onderzoeksresultaten is gebleken dat het om zwaar vuurwerk ging, denk hierbij bijvoorbeeld aan een Cobra 6. Op camerabeelden is te zien dat een jongeman langs fietst en op een willekeurig moment het vuurwerk weg gooit. Het vuurwerk komt komt vervolgens bij de auto terecht en explodeert. Een beschadigde bumper is het gevolg. De spiegel was al beschadigd, zo laat de eigenaar dinsdag weten.

Eerder deze week kwam bij de politie ook al een melding van zwaar vuurwerk binnen vanuit de Sabinastraat in Weert (wijk Groenewoud). Mogelijk betreft het dezelfde dader(s).

Video via Youtube:
https://youtu.be/vmJZgS_8mRQ

[nggallery id=’4676′]