De Bond van Wetovertreders (BWO) heeft het voornemen om op 11 februari a.s. een protestmars te organiseren in Weert. De gemeente heeft hiervoor een aanvraag gekregen en in behandeling genomen.

De BWO is het oneens met de aanpak ten opzicht van de criminele asielzoekers in Weert. Ze kregen tijdens de feestdagen een huisarrest opgelegd. Omwille deze reden wil de BWO een protestmars organiseren. Ze verwachten dat 900 actievoerders, waaronder leden en sympathisanten uit de linkse hoek zullen meelopen. “Naast de actievoerders lopen ook twee Caribische bands mee die de asielzoekers moeten verrassen voor wat ze tijdens oud en nieuw moesten missen”, aldus de BWO.

Een woordvoerster van de gemeente geeft aan dat ze een risicoanalyse gaan maken om van te voren te bekijken of de openbare orde en veiligheid niet in het geding komt. Je kan dan denken aan zaken als ‘wie komt erop af’, hoeveel mensen, is de route goed etc. Op basis van die analyse, geeft de gemeente al dan niet een vergunning. Tevens wordt bepaald of er voorwaarden worden gesteld.

30 REACTIES

 1. Willen ze nu gaan provoceren? Ik ga er toch van uit dat BWO weet wat de betrokkenen voor gedrag hebben vertoond waardoor het tot die maatregelen is gekomen. Waarom dan de slachtoffers er nog eens goed aan herinneren hoe vervelend ze kunnen zijn?

 2. Carnaval is al vroeg dit jaar en we krijgen een extra optocht. Wie zou dit nu willen missen…. 😉
  Een van de argumenten van de burgemeester voor het “huisarrrest” was ongeregeldheden in de stad voorkomen, dit voorkomen geldt 2 kanten uit.
  Even nuchter nadenken, Welke reactie zou deze actie zoal kunnen triggeren?

 3. Provocatie van de eerste orde!

  Ik ben helemaal voor het recht op protest maar dit clubje (Bond van Wet-ondermijners) is uitsluitend uit op publiciteit…Twee Caribische bandjes om het gemis met oud en nieuw te compenseren, ik geloof mijn eigen ogen niet…De mensen met het opgelegde huisarrest (geheel terecht…) verspelen door hun gedrag meer dan het “recht” op een Caribische bandje…

  Ik mag hopen dat het hier echt om een hele slechte grap gaat, zo niet…Gemeente, neem uw verantwoording..!!

 4. Zo’n aanvraag duurt even om die te behandelen, toch ? 🙂
  Dan nog ter inzage leggen.. och, is de termijn al verstreken, helaas..!

 5. Mwah. De Bond van Wetsovertreders claimde ook dat ze honderden leden hadden en dat bleken er uiteindelijk twee te zijn, dus als we die logica volgen zal ‘protestmars’ waarschijnlijk uitlopen op ‘een verregend mannetje met een spandoek’. Nou, die mag van mij best voor z’n lol een uur of wat voor het stadhuis gaan staan.

 6. Dan wordt februari wel de maand vd grote optochten en veel muziek. Ik denk dat er altijd wel een groepering, organisatie of verbond te vinden is die het oneens is met een bepaalde gang v zaken of die zich geroepen voelen actie te ondernemen. De media-aandacht die ze hiermee ‘winnen’ is het antwoord op en de tegenligger vd media-aandacht v Heijmans heeft gekregen.
  Stel nu dat de Bond v Wetsovertreders een zaak aanspant en in het gelijk wordt gesteld dan gaat het Weert en de Staat nog veel geld kosten en zal men zich voortaan wel 2 keer bedenken om een onbezonnen besluit uit te vaardigen.

 7. 1 april grap toch of niet? Waar haalt die eenmansclub ineens 900 man vandaan. Zal een lekker zooitje ongeregeld zijn die het niet al te nauw nemen met de normen en waarden en regels. Geef aub die vergunning niet af aan dit tuig, want dat wordt geheid rellen door die gasten.Boycotten die club/bond.

 8. J.Sie 26 minuten geleden

  Zo een bergermeester moeten wij onder steunen wat hij heeft gedaan is Top,alleen de regering laat hem in de kouw staan.

  En dan wil jij nederladn verlaten zoals Rutten het vandaag zo mooi schreef,die het niet aanstaat moet maar vertrekken,wij Nederlanders en vooral Weerternaren moet tros zijn dat we zo een burgermeester hebben op dit gebied.

  Daarom roep ik allen weeternaren op om 11 febr een tegen geluid laten horen en dat die wouze hoop ik geen protestmars mogen houden.

  Wordt toch tijd dat de PVV aan de macht komt jammer dat we hier in weert geen PVV bestuur hebben.

 9. Lijkt me een goeie grap. Vergunning afgeven onder voorwaarde dat er geen gezichten bedekt mogen worden met sjalen, cappuchons, skimutsen e.d. Komt er vanzelf niemand opdagen.

 10. Kijk en luister eens even naar de speech van Wilders in Leipzig…Ongehoord, hij heeft veel opgestoken van een Duitse, enge man uit de jaren 30/40…

 11. Volgens mij is er wettelijk bezien niets mis met het huisarrest en zal deze hele farce met een sisser aflopen. Feitelijk moeten wij hopen op een proces, gaat een mooie jurisprudentie opleveren Teejoo…

 12. Ik zou als gemeente de aanvraag gewoon afwijzen. En zo niet dan de rekening van alle politie inzet naar Stichting BWO dan trekt hij zichzelf terug en sluit die 900 actievoerders ook maar op. Misschien zijn ze wel ingehuurd en figurant haha. Actie voeren prima maar niet om deze flauwekul. Crimimelen een hart onder de riem steken. Rutte zou zeggen “doe even normaal”. Die voorzitter van de BWO zal er zeker niet bij zijn…. weet ik nu al. Ik kom wel kijken met mijn buurmannen om te kijken wie zich niet gedraagt…. zoals Trump zegt….Wieërt first

 13. “Naast de actievoerders lopen ook twee Caribische bands mee die de
  asielzoekers moeten verrassen voor wat ze tijdens oud en nieuw moesten
  missen”,
  Die bands heb ik ook gemist tijdens oud op nieuw

 14. Zegt ook genoeg over die Caribische bands…..dat ze zich hier laten gebruiken. Apart, een bantopa party in februari. Ik zal Fabrizio bellen, mag hij voorop lopen “sjiek is mich dat”.

 15. Of dat volgens jou of mij niet of wel mis is is niet relevant. Of wij het onlogisch of de actie provocerend vinden ook niet, zelfs of het een farce is niet.
  Bepalend is hoe de rechtspraak zich hier over uitlaat en recht spreekt en dat is heden ten dage ‘koude kikker’werk waar geen pijl op te trekken is. Rechters wikken en wegen rationeel binnen de regels vd wet.
  Zo overtuigd en hoopvol als jij ben ik niet en of een al dan niet geschapen precedent iets toevoegt en jurisprudentie positief gaan uitpakken is daarom nu nog koffiedik kijken ook al begrijp ik natuurlijk de emoties die op dit forum allemaal opspelen. Laten we in ieder geval de huid niet verkopen alvoor de beer geschoten is om teleurstelling te voorkomen.

 16. Hee Caribische bands wanneer het jullie hier niet bevalt , rotten jullie ook maar op !Bouterse stemmers met criminelen ( BWO ) dat zal een gezellige optocht worden.

  Ik ga tegen demonstreren voor meer veiligheid in Weert.

  En stenen gooien , bij deze , verbied dus deze demonstratie .

 17. Bekijk aandachtig de speech van jouw Geertje in Leipzig eens zou ik zeggen. Hij begint nu toch echt enge trekjes te krijgen…

 18. Waar zijn mensen toch bang voor, je mag in Nederland gewoon demonstreren dat is een recht en daar zijn regels voor.
  Als de demonstranten zich niet aan de regels houden ga ik er dan ook vanuit dat de politie ingrijpt.
  Dan krijgt BWO gewoon de rekening gaat hij weer failliet.

 19. Volgens mij een verhaal van OK, Heymans heeft de gebeurtenissen in Weert landelijke bekendheid gegeven, dus als BWO daar iets organiseert betekent dat ook voor hen landelijk nieuws. Ten koste van de Weertenaren want het is uiteraard op een zaterdag als mensen naar de markt willen.

 20. Laat ze een rondje om het oude Philips terrein lopen. En dan maar oppakken want het als je jezelf de BoevenBond noemt …

Comments are closed.