Risico-analyse protestmars

De Bond van Wetovertreders (BWO) heeft het voornemen om op 11 februari a.s. een protestmars te organiseren in Weert. De gemeente heeft hiervoor een aanvraag gekregen en in behandeling genomen.

De BWO is het oneens met de aanpak ten opzicht van de criminele asielzoekers in Weert. Ze kregen tijdens de feestdagen een huisarrest opgelegd. Omwille deze reden wil de BWO een protestmars organiseren. Ze verwachten dat 900 actievoerders, waaronder leden en sympathisanten uit de linkse hoek zullen meelopen. “Naast de actievoerders lopen ook twee Caribische bands mee die de asielzoekers moeten verrassen voor wat ze tijdens oud en nieuw moesten missen”, aldus de BWO.

Een woordvoerster van de gemeente geeft aan dat ze een risicoanalyse gaan maken om van te voren te bekijken of de openbare orde en veiligheid niet in het geding komt. Je kan dan denken aan zaken als ‘wie komt erop af’, hoeveel mensen, is de route goed etc. Op basis van die analyse, geeft de gemeente al dan niet een vergunning. Tevens wordt bepaald of er voorwaarden worden gesteld.