‘Skilpod’ woningen in Stramproy

Foto’s – Vandaag zijn in opdracht van Woningstichting St. Joseph verplaatsbare woningen geplaatst in Stramproy.

Het betreft compacte woningen voor 1 en 2-persoonshuishoudens die bij voorrang worden verhuurd aan jongeren (tot 30 jaar) met een aantoonbare binding met Stramproy. De woningen zijn ontwikkeld door het Belgische bedrijf ‘Skilpod’ en zijn de eerste van dit type in Nederland. De woningen hebben huurprijzen tussen 400 en 500 euro

Met de plaatsing van de woningen aan de Horsterweg wordt de eerste fase van het project voltooid. Tweede fase is de plaatsing van 270 zonnepanelen op het achterterrein. Deze panelen voorzien volledig in de energiebehoefte van de woningen. Omdat er sprake is van overcapaciteit wordt er vervolgens een kabel getrokken onder de Horsterweg voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene voorzieningen in het appartementencomplex Veuskenshoof.

De combinatie verplaatsbare woningen met een zonneakker is een unieke combinatie in Nederland, de doorlevering van zonnestroom naar het naastgelegen appartementencomplex zorgt voor een extra (uniek) duurzaam karakter.

Brochure met meer informatie (PDF):
http://iwdg.nl/skilpod

[nggallery id=’4660′]