Dwangsom voor pandeigenaar

1 reactie
Foto: Onderzoek bij pand Kempenweg in september 2016

De gemeente Weert legt de eigenaar van een pand aan de Kempenweg een last onder dwangsom op. Op het perceel vinden activiteiten plaats die in strijd zouden zijn met de lokale wetgeving.

Op het terrein staat een loods die zonder vereiste vergunning is gebouwd. Uit diverse controles is gebleken dat de loods en de gronden niet in overeenstemming met de woonbestemming worden gebruikt.

De eigenaar is per brief geïnformeerd en heeft een zienswijze ingediend. Echter geeft het ingediende bezwaar van de eigenaar geen aanleiding voor de gemeente om anders te besluiten. Er zijn geen verwachtingen gewekt dat er voor het bouwen van de loods geen vergunning zou zijn vereist.

Volgens de gemeente had de eigenaar zich moeten wenden tot een deskundige alvorens hij de loods liet bouwen en gebruiken voor activiteiten die niet stroken met een woonbestemming. Als verhuurder is de eigenaar verantwoordelijk voor het naleven, ook door een anders, van de bouw- en gebruiksregels van het bestemmingsplan. De eigenaar heeft van de gemeente vier weken de tijd gekregen om de geconstateerde overtreding ongedaan te maken.

In september 2016 voerde de politie op het betreffende perceel nog een onderzoek uit. Het vermoeden was dat in de woning een hennepdrogerij was opgericht door de huurder, maar deze werd niet aangetroffen. De politie nam wel enkele goederen in beslag voor nader onderzoek.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie