Op 13 januari is de Stichting Herenboeren Land van Weert opgericht. Met deze stichting wil men bouwen aan een nieuw concept, het Herenboerenconcept.

Waar komt jouw eten precies vandaan?
Vind je het leuk om jouw eigen varkens, koeien en kippen te bezoeken? En na een paar maanden te genieten van heerlijk stukje vlees en kakelverse eieren. Of door jouw eigen fruitboomgaard te lopen en de appels, peren en pruimen te zien groeien? En wekelijks te genieten van heerlijke verse groenten van het seizoen? Dat kan op jouw eigen Herenboerderij!

Herenboerderij
Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen krijgen op hun eigen eten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden nemen wekelijks, tegen betaling, vers voedsel af van hun eigen boerderij.

Community
Voor de opzet van een Herenboerderij zijn 200 deelnemende huishoudens nodig; 500 personen inclusief kinderen. Men spreekt over 200 huishoudens: dat zijn eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens en gezinnen met kinderen. Iedereen die gezond en eerlijk voedsel belangrijk vindt, is welkom. Het doel van Herenboeren is het bereikbaar maken van smaakvol, gezond, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel voor iedereen. Herenboeren stimuleert en inspireert een hernieuwde voedselbeleving, een bewustzijn, vanuit de overtuiging dat voedsel mensen bij elkaar brengt en bindt. Hoe we dat gaan doen? Door “samen duurzaam voedsel te produceren”.

Interesse
Stichting Herenboeren Land van Weert organiseert met medewerking van Stichting Herenboeren Nederland op woensdag 25 januari 2017 in de IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN te Weert een informatieavond om nader kennis te laten maken met het Herenboeren-concept. Voor meer informatie kijk op www.herenboeren.nl en/of http://landvanweert.herenboeren.nl.

Informatieavond voor belangstellenden
Datum: 25 januari 2017
Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren man
Aanvang: 19.30 uur