Lintje voor Guus Maes

Foto’s – Uit handen van burgemeester Jos Heijmans, ontving de heer A.J.M. Maes op zondag 8 januari 2017 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer Stramproy. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.J.M. (Guus) Maes woont in Stramproy.

Brandweer
De heer Maes is sinds 1 januari 1986 in dienst bij de brandweer. Hij rondde diverse opleidingen af en heeft zich naast zijn werk als brandweerman, jarenlang ingezet als chauffeur en pompbediende van de tankautospuit van Stramproy. Hij deed mee aan alle oefeningen, zowel van het korps als gewestelijke- en regionale oefeningen. Ruim twintig jaar nam hij deel aan brandweerwedstrijden. Daarmee scoorde hij vaak als beste chauffeur/pompbediende. Naast de vele oefeningen en uitukken, was hij zeer actief in de personeelsvereniging van de brandweer. Lange tijd als voorzitter, maar ook als organisator van allerlei bindingsactiviteiten. De heer Maes neemt zijn taak als brandweerman heel serieus en zijn humor geeft extra glans aan zijn werkzaamheden.

Overige activiteiten
Van 1997 tot en met 2009 was de heer Maes voorzitter van de personeelsvereniging van Weerens Bouwbedrijf. Hij was lid van carnavalsvereniging “De Zoatmaale” van 1987 tot 2009. Vanwege zijn verdiensten voor de “Zoatmaale” is hij erelid geworden. Ruim 10 jaar was hij bestuurslid van buurtvereniging “De Berg” in Stramproy.
[nggallery id=’4626′]