Zorgen om situatie scheepswerf

Algemeen 8 reacties 2 min. leestijd

Foto’s – Buurtbewoners van de oude scheepswerf aan de Scheepsbouwkade in Weert hebben hun zorgen geuit over de opslag van afvalstoffen op de werf.

Op het terrein staan een aantal IBC-containers (1000 liter vaten), een vrachtwagentrailer, afvalcontainer en twee mobiele verblijfsunits. De IBC-containers worden veelal gebruik voor de opslag van (chemische) vloeistoffen en dat baart men zorgen. De opslag strookt niet met de plannen die de eigenaar van het terrein destijds had. In 2011 werd de oude scheepswerf verkocht aan een ondernemer uit Nederweert. Hij wilde de functie van de werf behouden zodat er in de toekomst weer schepen zouden aanmeren voor onderhoud en reparatie.

De eigenaar van de oude scheepswerf is dezelfde eigenaar van het vervuilde perceel aan de Moeselpeelweg. Op het perceel aan de Moeselpeelweg zijn daadwerkelijk ook chemische afvalstoffen in de IBC-containers aangetroffen. De gemeente Weert heeft het terrein aan de Moeselpeelweg laten verzegelen en het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de eigenaar.

De scheepswerf in Weert bestaat sinds 1907. Het was in de jaren voor 2011 in eigendom van de familie Driessens. Een woordvoerder van de familie laat weten dat de familie de ontwikkelingen rondom dit industrieel erfgoed met lede ogen aanziet. “De nieuwe eigenaar had bij aankoop beloofd de scheepwerf in zijn oude luister te willen herstellen maar verkwanselt nu de historie”.

Een woordvoerster van de gemeente Weert laat weten dat er procedures in gang zijn gezet om het terrein van de oude scheepswerf te ontruimen. De opslag van afvalstoffen is niet toegestaan op het terrein.
[nggallery id=’4627′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties