Lintje voor Jan Stroek

Foto’s – Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving de heer J.E.H.M. Stroek op zaterdag 21 januari 2017 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde voorafgaand aan de laatste Bonte avond van 2017. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Rogstaekers
Jan Stroek was in 1989 stadsprins en trad in 1994 toe als lid van het bestuur van Stadsvastelaovendjvereiniging “De Rogstaekers”. Hij was onder andere lid van de commissie Algemeen en voorzitter van de commissie FOS (feest op straat). In 2003 werd hij voorgedragen als voorzitter van VV de Rogstaekers. Met algemene stemmen werd dit voorstel aangenomen. In de afgelopen twaalf jaar hield hij zich bezig met het beleid en het voorbereiden en voorzitten van de bestuurs- en ledenvergaderingen. Naast bestuurs- en commissietaken was en is de heer Stroek ook vertegenwoordiger in diverse stichtingen. Zoals voorzitter Stichting Rogstaekers Beheer en voorzitter Stichting Steunfonds Cultuurbehoud.

Sinds november 2005 is hij lid van de Raad van Elf. Hierbij vertegenwoordigt en presenteert hij de vereniging bij bezoeken aan collega-verenigingen die zijn aangesloten bij de bond van Samenwerkende Limburgse Vastenavondsverenigingen. De heer Stroek had een groot aandeel in de organisatie van de Gulden Humor in 1986 en in 2010, het Limburgs Vastelaovendj Lidjeskonkoer in 1998, het groot jubileumfeest bij gelegenheid van het 7 x 11 jarig bestaan in 2003 en het 8 x 11 jarig bestaan in 2014.

Samenwerkende Limburgse Vastenavondverenigingen
Sinds 2004 is de heer Stroek bestuurslid van de Samenwerkende Limburgse Vastenavondverenigingen (SLV). De SLV bestaat uit 17 Limburgse carnavalsverenigingen en heeft tot doel het in stand houden en bevorderen van het carnaval in Limburg. Hierdoor levert de SLV een bijdrage aan het cultureel en maatschappelijk leven in Limburg.

Diversen
Vanaf 1976 is de heer Stroek lid van muziekgezelschap de Valse Loef. Buiten het carnavalsseizoen verzorgt het gezelschap op geheel vrijwillige basis optredens bij bijvoorbeeld de Unicef Loop, activiteiten van PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) en in verzorgingshuizen. Van 1990 tot 2005 was de heer Stroek voorzitter van de Oud Prinsen Club.
[nggallery id=’4666′]