Petitie tegen oliebollen-beleid

Algemeen 27 reacties 3 min. leestijd

Update 16.40u – Oliebollenbakker Erik Verwijk verkoopt al 30 jaar oliebollen in Weert. De gemeente heeft onlangs het standplaatsbeleid gewijzigd en daar is Verwijk het niet mee eens. Hij is daarom een petitie gestart.

In de wintermaanden mag in Weert op vier locaties een oliebollenkraam staan. Vanaf dit jaar worden deze locaties aan de hoogste bieder gegund in plaats van degenen die vorig jaar ook een vergunning had. Volgens Verwijk wordt er een spelletje gespeeld en hij weigert om zijn portemonnee te trekken om extra geld te betalen. Hij weet bijna zeker dat hij, bij de nieuwe inschrijving in maart, zijn standplaatslocatie op het Stationsplein zal kwijtraken.

Verwijk staat al 30 jaar in Weert. De eerste 20 jaar op de Wilhelminasingel, maar daar moest hij vertrekken na klachten van omwonenden. Daarna werd zijn kraam verplaatst naar de Markt, maar ook daar moest hij vertrekken na klachten. Vervolgens heeft hij z’n plek gevonden op het Stationsplein. Verwijk baalt, want elke keer moest hij zijn klantenkring opnieuw opbouwen. En nu wordt hij door het nieuwe beleid als het ware ‘afgeserveerd’.

De oliebollenbakker wil een signaal afgeven dat dit een verkeer beleid is en hij is daarom een petitie gestart. Bekijk de petitie via: https://www.petities24.com/oliebollenkraam_weert_naar_30_jaar_afgeserveerd_help_ons

Update (reactie van de gemeente Weert):
De gemeente Weert geeft in een reactie aan dat zij al diverse gesprekken hebben gevoerd met meneer Verwijk. “Hij begrijpt het standpunt wel maar accepteert dat niet”, zo vertelt een woordvoerster van de gemeente. Het de heer Verwijk is een overgangsregeling getroffen waardoor hij de afgelopen 5 jaar nog gebruik kon maken van een standplaats naar zijn voorkeur. Dat was al een geste vanuit de zijde van de gemeente. Die periode is nu afgelopen en meneer kan in maart voor het volgende seizoen (oktober 2017-februari 2018) inschrijven voor een standplaats, net als andere gegadigden.

“Er zijn de laatste jaren meerdere oliebollenbakkers in Weert die een van de vier standplaatsen hebben gehuurd. Zij merken terecht op, dat zij ook wel eens de plek willen huren die meneer Verwijk nu heeft. De gemeente wil de standplaatsen eerlijk en transparant toewijzen. Inschrijven voor een of meerdere standplaatsen biedt iedereen gelijke kansen en komt tegemoet aan ondernemersgeest en marktwerking. Daar is niets geks aan. Als een contract afloopt, dan ga je in gesprek met verschillende partijen om te komen tot een nieuwe deal. De heer Verwijk krijgt wat dat betreft geen voorkeursbehandeling”, aldus de woordvoerster.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
27 reacties