Wil je een brief posten, blijkt dat de brievenbus is verdwenen. Het zal deze week nog regelmatig iemand overkomen in Weert.

In opdracht van PostNL vindt er een herschikking plaats van de oranje brievenbussen. Op sommige locaties verdwijnen brievenbussen, maar er worden ook op andere locaties brievenbussen geplaatst, zoals bij de boerenbond van Isidorus (foto).

PostNL merkt dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. De chauffeurs die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen waar nauwelijks of niets meer in zit. Vaak zijn dit dezelfde brievenbussen en worden dus eigenlijk (bijna) niet meer gebruikt. Deze brievenbussen worden dus weg gehaald of verplaatst naar een andere locatie waar meer mensen komen en dus de brievenbus vaker zal worden gebruikt.

PostNL benadrukt dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven het uitgangspunt blijft, ook voor mensen die minder mobiel zijn. De locaties van de brievenbussen zullen worden gepubliceerd via: https://www.postnl.nl/locatiewijzer.

Postwet
In woonkernen met meer dan 5000 inwoners heeft ieder huishouden een brievenbus binnen 1000 meter hemelsbreed. In woonkernen met minder dan 5000 inwoners heeft ieder huishouden binnen 2500 meter hemelsbreed een brievenbus, dat is zo vastgelegd in de Nederlands postwet.

6 REACTIES

  1. Tis wat. Prijsverhoging van bijna 100%, zzp’ers die overal pakketjes dumpen om een dubbel op te strijken voor het afleveren en van die vieze busjes zonder belettering en schade en zonder postnl kleding.

  2. Idd. Steeds mindere en slechtere service (net als banken en verzekeraars en openbaar vervoer) en toch steeds duurder worden omdat de overhead kosten de pan uit rijzen. Ze weten dat je moeilijk zonder ze kunt, hebben in de praktijk een aardig monopolie en doen dus wat ze willen. En als ze dan door eigen fouten verlies draaien wordt het wel bijgepast met ons belastinggeld (incl bonussen en vertrekpremies).

  3. Er staat nu op een heel vreemde plek op de Maaspoort een brievenbus. Bij slager Rob Smeets voor de deur. Kom je van richting bejaardenhuis dan moet men de drukke Maaspoort oversteken.

Comments are closed.