Herschikking brievenbussen

Algemeen 6 reacties 1 min. leestijd

Wil je een brief posten, blijkt dat de brievenbus is verdwenen. Het zal deze week nog regelmatig iemand overkomen in Weert.

In opdracht van PostNL vindt er een herschikking plaats van de oranje brievenbussen. Op sommige locaties verdwijnen brievenbussen, maar er worden ook op andere locaties brievenbussen geplaatst, zoals bij de boerenbond van Isidorus (foto).

PostNL merkt dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. De chauffeurs die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen waar nauwelijks of niets meer in zit. Vaak zijn dit dezelfde brievenbussen en worden dus eigenlijk (bijna) niet meer gebruikt. Deze brievenbussen worden dus weg gehaald of verplaatst naar een andere locatie waar meer mensen komen en dus de brievenbus vaker zal worden gebruikt.

PostNL benadrukt dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven het uitgangspunt blijft, ook voor mensen die minder mobiel zijn. De locaties van de brievenbussen zullen worden gepubliceerd via: https://www.postnl.nl/locatiewijzer.

Postwet
In woonkernen met meer dan 5000 inwoners heeft ieder huishouden een brievenbus binnen 1000 meter hemelsbreed. In woonkernen met minder dan 5000 inwoners heeft ieder huishouden binnen 2500 meter hemelsbreed een brievenbus, dat is zo vastgelegd in de Nederlands postwet.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties