Zaterdag 14 januari zal de uitroeping van de Stadsprins van de Rogstaekers live te volgen zijn op TV en internet.

Vanaf 22:45 uur zal er live geschakeld worden naar de zaal van het Munttheater, zodat de mensen die niet bij de gala-bonte avond kunnen zijn de uitroeping alsnog geheel kunnen volgen.

De uitroeping is te volgen via het TV kanaal van WeertFM (KPN: 592, Ziggo: 40 en UPC: 36, overige glasvezel kanalen op 2064). Weertdegekste.nl zal de uitzending live on-line beschikbaar stellen via de website en Facebook pagina. Na afloop is de uitzending digitaal terug te kijken via alle kanalen en uitzending gemist op het WeertFM. Tevens zal er ook nog op zondag 15 januari een herhaling op TV zijn om 10.00 uur en om 20.00 uur

De mediapartijen WeertFM en Weertdegekste.nl hebben vanuit hun samenwerking met S-E-P de handen ineen geslagen en maken de productie van de live uitzending mogelijk dit jaar. Ook het Munttheater werkt graag mee en de productie wordt ondersteund door enkele sponsoren: Becs IT Services, Goudsmid-atelier Diana van der Linden en Dwars Makelaars.