10 nieuwe namen Bospop 2017

Vandaag voegt Bospop tien nieuwe namen toe aan het programma met o.a. Dropkick Murphys, The Pretenders, Supertramp’s Roger Hodgson, Bløf, Wolfmother en Vintage Trouble. Eerder werden al Beth Hart, Doe Maar, Anastacia, Anouk en Airbourne bevestigd. Bospop vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 18 februari om 10.00 uur via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Met deze toevoeging zijn de eerste vijftien namen voor Bospop bekend: Beth Hart, Doe Maar, Anouk, Dropkick Murphys, The Pretenders, Supertramp’s Roger Hodgson, Anastacia, Bløf, Wolfmother, Airbourne, Vintage Trouble, Gogol Bordello, My Baby, Laurence Jones en Xander and the Peace Pirates.

St. Patrick’s Day ligt al maanden achter ons wanneer Dropkick Murphys het Bospop-podium betreedt, maar de band brengt je alsnog helemaal in de sfeer met zijn onweerstaanbare Celtic punkrock. Live creëren deze rockers gewapend met de nodige gitaren, mandolines en doedelzakken altijd een gezonde positieve vibe.

Neil Young wond er geen doekjes om toen hij The Pretenders in 2005 verwelkomde in de Rock & Roll Hall Of Fame: “This is one of the greatest rock & roll bands that ever lived.” Daar valt weinig tegenin te brengen, want de band scoorde tot diep in de jaren negentig hits en maakte onder meer op het legendarische festival Live Aid zijn vlekkeloze live-reputatie helemaal waar.

In zijn veertien jaar bij Supertramp kwam de ene na de andere megahit uit de koker van Roger Hodgson: van Dreamer en Give A Little Bit tot The Logical Song en It’s Raining Again. Die vele tijdloze popparels zorgden tijdens Bospop 2013 al voor een van de hoogtepunten van het festival en dat zal vier jaar later niet anders zijn. De ultieme Supertramp-ervaring!

Dit jaar is het precies een kwart eeuw geleden dat BLØF opgericht werd. Paskal Jakobsen en zijn bandmaten scoorden sinds midden jaren negentig dan ook een onwaarschijnlijk aantal hits – van Liefs Uit Londen tot Mannenharten – en maar liefst zeventien daarvan stonden in 2016 in de Radio 2 Top 2000.

Led Zeppelin komt waarschijnlijk nooit meer bij elkaar en Black Sabbath rondde dit jaar een afscheidstournee af, maar gelukkig is Wolfmother er nog! De Australische band rond zanger/gitarist Andrew Stockdale blies het hardrockgenre in 2005 nieuw leven in met een explosieve debuutplaat vol ingenieuze gitaarriffs en catchy melodieën in de geest van de oude meesters.

Een perfecte mix van soul, blues en rock uit de jaren vijftig en zestig, maar dan in een modern jasje: zo kun je de sound van Vintage Trouble het best omschrijven. Ze toerden al met mastodonten als The Who en AC/DC, terwijl zanger Ty Taylor zich ontwikkelde tot een van de meest charismatische frontmannen van deze tijd.

Gogol Bordello lijkt te zijn gemaakt voor live-optredens en dan met name op festivalweides. Met hun combinatie van rock, punk, balkanmuziek en een knotsgekke podiumpresentatie krijgen Hütz en de zijnen ieder publiek moeiteloos aan hun voeten.

Met muziek die zij zelf omschrijven als ‘delta trance Louisiana dub indie funk’ sleepten My Baby vorig jaar een Edison in de wacht en dankzij de energieke optredens behoort My Baby nu tot de absolute festivalfavorieten in Nederland

Ook in de blues staan er genoeg jonge helden op en het beste voorbeeld daarvan is misschien wel de Brit Laurence Jones. Bluesicoon Walter Trout is ook fan en noemde Jones “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie.”

Xander and the Peace Pirates trok al de aandacht van Eddie Kramer, de man die als producer met grootheden als Jimi Hendrix en KISS werkte. Daar bleef het niet bij: inmiddels noemen ook Joe Satriani en Joe Bonamassa zich bewonderaars van deze nieuwe bluesrocksensatie.

Op Bospop treden zesentwintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en het tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.