Nieuwe oefencontainer

112 Brandweer Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

Foto’s – Vrijdag 3 februari is een nieuwe gasgestookte oefencontainer geleverd aan de Brandweer Limburg-Noord. De brandweer van Weert had de primeur om als eerste gebruik te mogen maken van deze nieuwe oefencontainer.

De container hanteert een concept dat uniek is in Nederland. De oefencontainer is uniek omdat wanden, ramen en deuren, maar ook de vuurhaarden verplaatsbaar zijn. Hiermee wordt voorkomen dat de brandweerman na één keer oefenen het geheel kent en geen uitdaging meer heeft.

Naast het feit dat wanden, ramen en deuren verplaatsbaar zijn, is de container zelf ook verplaatsbaar. Oefeningen kunnen nu dicht bij de posten georganiseerd worden. De brandweervrijwilliger wordt daardoor voor het trainen van basisvaardigheden zo min mogelijk belast met grote reisafstanden.

De nieuwe oefencontainer past ook binnen de nieuwe inzichten op het gebied van arbeidshygiëne. De brandweermensen worden tijdens het oefenen in de container niet bloot gesteld aan gevaarlijke condities en ongezonde stoffen.

Vandaag werd bij de kazerne in Weert de oefencontainer in aanwezigheid van burgemeester Dassen (burgemeester van Beesel met portefeuille brandweer), burgemeester Scholten (burgemeester Venlo en voorzitter Veiligheidsregio Limburg-Noord en burgemeester Heijmans (burgemeester Weert en gastheer) officieel overgedragen aan de directeur Veiligheidsregio LimburgNoord Tijs van Lieshout.

[nggallery id=’4708′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie