Cycle for Charity fietst door

Plaats een reactie

Na Artsen zonder Grenzen (2014), de Daniel den Hoed stichting (2015) en het Ronald McDonald Huis in Maastricht (2016) kiest stichting Cycle for Charity uit Stramproy voor 2017 wederom een goed doel dicht bij huis. Alle activiteiten die dit jaar plaatsvinden, staan in het teken van Five4Five, een organisatie die het Kankeronderzoekfonds Limburg steunt. Hoogtepunt zal ongetwijfeld de sportieve prestatietocht zijn die op zaterdag 20 mei wordt gehouden in gemeente Eijsden-Margraten.

Fietsen voor liefdadigheid; dat is wat ‘Cycle for Charity’ betekent. En dat is ook waarvoor de groep enthousiaste wielrenners uit Stramproy zich voor het vierde jaar op rij sterk maakt. Wat ooit allemaal op touw is gezet in aanloop naar de Tour for Life in september 2015, heeft vaste voet aan de grond gekregen. De wielen blijven draaien voor het goede doel!

Het goede doel
Meer dan veertigduizend mensen sterven jaarlijks aan kanker. Een vreselijk lot dat ons allemaal kan overkomen. Een op de drie mensen wordt direct of indirect geconfronteerd met deze ziekte. Tegelijkertijd overleeft gelukkig de helft van de mensen met een kankerdiagnose. Onderzoek naar preventie en behandeling is daarbij van groot belang. Ook in Limburg wordt volop onderzoek gedaan door onder meer Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Tal van onderzoekers, wetenschappers en artsen houden zich dagelijks bezig met kankerbestrijding. Daarvoor is en blijft veel geld nodig. Landelijk doet KWF Kankerbestrijding fantastisch werk. In onze provincie doet dat het Kankeronderzoekfonds Limburg.

Sportief evenement
De businessvrienden van Kankeronderzoekfonds Limburg leveren jaarlijks een substantiële bijdrage door een sportief evenement te organiseren in de prachtige natuur rondom Eijsden-Margraten. Deze streek kent een aantal pittige hellingen en vijf van deze ‘bergen’ – met gemiddeld stijgingspercentage van 7 à 8 procent – vormen samen een zowel prachtig als uitdagend parcours van ruim 12 kilometer. Iedereen die aan de zogenoemde Five4Five prestatietocht deelneemt, draagt tevens een steentje bij aan de strijd tegen kanker.

Dit past precies in het straatje van Cycle for Charity en dus zijn de wielrenners uitermate gemotiveerd om deel te nemen aan deze sportieve uitdaging in het zuiden van Limburg. “Het geeft gewoon veel voldoening om met sportieve inspanningen organisaties te ondersteunen, die ontzettend goed werk doen”, aldus de mannen.

Loop, fiets of wandel ook mee voor kankeronderzoek in Limburg en kijk voor meer info op de site www.five4five.nl.

Overige activiteiten
De overige activiteiten die in 2017 op de agenda staan, zijn eveneens bedoeld om geld bij elkaar te brengen voor Five4Five:
zaterdag 8 april – wc-papieractie
zaterdag 17 juni – 100 Mijl van Stramproy
zaterdag 7 oktober – Spinning Marathon

www.cycleforcharity.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie