Koramic neemt Call-IT over

Plaats een reactie

De Koramic Groep (Koramic), een investeringsmaatschappij uit het Belgische Kortrijk, heeft een akkoord bereikt met het Nederlandse USG People over de overname van Call-IT. Call-IT is gevestigd op o.a. bedrijventerrein Centrum-Noord in Weert.

Call-IT is de vennootschap die zich binnen USG People toelegt op de customer care services (contact centers). USG People wil met de verkoop van Call-IT zijn focus volledig richten op HR Services. Call-IT is actief in België en gevestigd in Oostende, en in Nederland, waar zij opereert vanuit vestigingen in Weert en Eindhoven. Bij het bedrijf werken 575 mensen, waarvan circa 375 in Nederland. Samen realiseren ze jaarlijks een omzet van ca. 20 miljoen euro.

De overname van Call-IT gebeurt door Koramic2Engage, de divisie van de Koramic groep die gespecialiseerd is in customer care services. Door de overname verstevigt Koramic2Engage haar positie als marktleider in customer care services in België en bouwt zij ook haar Nederlandse activiteiten in belangrijke mate uit. Bedoeling is dat Call-IT binnen Koramic2Engage op een zelfstandige basis blijft opereren, net zoals het geval is voor de andere bedrijven uit de groep: IPG, In2Com en RingRing.

Koramic heeft de ambitie om haar customer care activiteiten verder uit te bouwen, zowel in België, onder andere via het aanbieden van complementaire diensten, als in het buitenland. Naast de uitbouw van haar customer care activiteiten blijft Koramic ook verder investeren in haar andere divisies.

De Koramic groep, die opgericht werd in 1883, is een investeringsmaatschappij met gediversifieerde, veelal industriële, activiteiten. De divisie Koramic Construction Chemicals heeft in de Verenigde Staten zojuist een joint venture afgesloten met Alchemy Polymers (Atlanta) voor de productie van injectieharsen voor waterdichting en grondstabilisatie (Spetec). Koramic Construction Chemicals heeft al productie-eenheden in België, Frankrijk, Zwitserland en Turkije. Koramic Ceramics (Koracer), de divisie die actief is in de productie van keramische vloer- en wandtegels, heeft de Franse producent Forbach Ceramics (Oost Frankrijk) overgenomen. Koramic Ceramics is de belangrijkste producent van vloer- en wandtegels in Frankrijk en heeft ook productie eenheden in Italië.

Naast de divisies “Koramic2Engage”, “Koramic Construction Materials” en “Koramic Ceramics” is Koramic ook onder meer actief in visual communication, productie en verkoop van zinkproducten, productie van plastics, aluminium en koper geleiders. Koramic is ook actief in Real Estate in België, Duitsland, Polen en Roemenië. Koramic-vennootschappen realiseren een omzet van ca. 600 miljoen euro en hebben circa 6000 mensen in dienst.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie