De Mafkezen winnen Gouwe Rog

Foto’s – De start van de grote vastelaovendjoptocht van de Rogstaekers uit Weert was op zondagmiddag 26 februari 2017 om 13.30 uur. De stoet zette zich tijd in beweging en het weer veranderde van een lichte motregen in een waterige zonnetje.

Stadsprins Maurice 1e en Jeugdpreens Milan 1e hadden de zusters Brigitinessen gevraagd te bidden voor goed weer en dat heeft bij de weergoden gewerkt. Dit maakte het ook voor de dikke rijen toeschouwers, die wederom de Rogstaekers stad bezochten, aangenaam om te kijken naar dit kleurrijk en amusant spektakel. Voor Vorst Jan was dit zijn laatste optocht als Vorst van de Rogstaekers en hij werd dan langs de optochtroute door het publiek massaal toegeroepen met veel dankwoorden.

Uitslagen

De uitslag van de optocht is volgens de jury dat de felbegeerde Gouden Rog naar V.V. de Mafkezen gaat met hun motto Gekke streek. De overige categorieprijzen zijn: winnaar van de Knauwelpriees: Vae Drej Kunne op Camp met hun motto: Woor ich mer sikkertaresse geblieëve. Fluit en Tamboerskorps St. Job wint de Harmonieprijs en de Hei-j Up Prieës als aanmoedigingsprijs voor deelnemers die voor de eerste maal deelnemen gaat naar Milva’s & Laatbluijers met hun uitbeelding van: ’t Es fris aan dae ris.

Bekijk de volledige uitslag (PDF):

http://iwdg.nl/2msGjRY

Kijk voor meer informatie op www.rogstaekers.nl.