Logistiek & Techniek Philips van Horne

Philips van Horne SG staat al jarenlang aan de top van best presterende scholen en daar zijn ze trots op! Dit bereiken ze door altijd de toekomst van de leerling centraal te stellen.

Om een passend antwoord op de stijgende vraag naar goed opgeleid logistiek en technisch personeel te geven, start de Philips van Horne SG in het schooljaar 2017/2018 met een mavo opleiding Technologie en Transport & Logistiek. De opleidingen worden in nauwe samenwerking met Gilde Opleidingen (MBO) en bedrijven uit de regio opgezet.

De unieke “Technologie Route” start al in leerjaar 1 en is ontwikkeld voor mavo leerlingen die in een doorgaande leerlijn techniek door kunnen stromen naar MBO niveau 4. We starten in het eerste leerjaar van de mavo met 10 lessen technologie.

De leerstof wordt aangeboden in een uitdagende leeromgeving. Het programma wordt in nauwe samenwerking met Gilde Opleidingen (MBO) en het regionale bedrijfsleven, in de vorm van gastlessen en bedrijfsbezoeken, gerealiseerd. Door deze verdieping in techniek is een tijdswinst van minimaal een half jaar in de vervolgopleidingen mogelijk.

De sector Transport en Logistiek is volop in beweging dankzij innovaties zoals E-commerce, E-fulfilment en 3D printing. Onze regio staat bekend als dé logistieke hotspot van Nederland én Europa.

Ben jij betrouwbaar, koelbloedig én hou je van organiseren en samenwerken? Dan past een toekomst in de logistiek bij jou! In het derde jaar van de mavo kun je kiezen voor de richting Transport en Logistiek. Deze opleiding geeft een prima aansluiting op de MBO opleiding Manager Transport & Logistiek (MBO niveau 4)die op de locatie Drakesteyn in Weert wordt gegeven en maakt een studieduurverkorting van één jaar mogelijk.

De opleidingen in het kort
• Niveau: mavo
• Praktijkgericht leren
• Goede samenwerking met het bedrijfsleven
• Doorlopende leerlijn van mavo naar MBO en HBO
• Studieduurverkorting MBO opleiding
• Opleiding met hoge baanzekerheid

Een toekomst in techniek of logistiek? Kies dan voor de Philips van Horne SG.

Meer informatie? Zie www.pvanhorne.nl.