Eerste Weerter Brandslang

In het kader van het 175 jarig bestaan van Sociëteit Amicitia organiseert de jubilerende vereniging in 2017 een aantal activiteiten welke voor alle Weertenaren toegankelijk zijn. Hiermee wil Sociëteit Amicitia iedereen de gelegenheid geven om op een ontspannen manier nader kennis te maken met de vereniging, haar leden en de vele activiteiten.

Op zaterdag 25 maart 2017 organiseert de sociëteit in samenwerking met de bierbrouwerij ‘Brand’ en 7 Brand cafés de eerste Weerter Brandslang. De Brandslang is ooit ontstaan in Maastricht en al jaren een begrip in diverse steden zoals Sittard, Nijmegen en Arnhem. Aan dit rijtje kan dus binnenkort ook Weert toegevoegd worden. Deze eerste Weerter Brandslang moet de aanzet zijn tot het opzetten van een nieuw item op de Weerter toeristen agenda.

Er kan op zaterdag 25 maart, na het kopen van een stempelkaart, op elk gewenst tijdstip vanaf 14.00 uur vanuit de SooS Markt 9 gestart worden met de rondgang langs de 7 Brand Cafés. Deze kun je in willekeurige volgorde afleggen. Op elke locatie ontvang je één glas Brandbier. Als afsluiting van de route ontvang je bij de SooS een excellente SooS-burger en is er entertainment tot in de kleine uurtjes.

Ter opluistering van deze eerste Weerter Brandslag is de bekende Brand bierwagen met paardenspan aanwezig. Tevens zal tijdens de rondgang met de bierwagen en de genodigde bij iedere deelnemende café het officiële Weerter Brandslang gevelbordje onthuld worden.

Sociëteit Amicitia en de deelnemende horeca ondernemers verwachten hiermee een mooi nieuw initiatief te hebben genomen welk kan uitgroeien tot een extra stimulans om in de toekomst Weert te bezoeken en een Weerter Brandslang te beleven. Een eventuele positieve opbrengst van deze eerste Weerter brandslang wordt besteed aan een goed doel in Weert.

De Brandslang loopt langs De Brouwer, Don Papi, Gotcha!, De SooS, Du Commerce, ’t Swaentje en Tramhalt.