Goede start Tensor Turners

Plaats een reactie

Foto’s – Op zaterdag 11 en zondag 12 februari vonden de achtste finales meerkamp van het Nederlands Kampioenschap Heren Turnen plaats voor de tweede divisie instap en derde divisie junior II. Deze wedstrijden vonden plaats in Sporthal Triominos in Duiven.

Voor Tensor Turnen Weert waren het op zaterdag Sef Jungheim en Wouter van den Brandt die bij de instappers gingen strijden voor een plek in de volgende ronde, de kwart finale. Op zondag moest Xander Koole aantreden bij de junioren. Turners uit alle windstreken van Nederland waren op zaterdag en zondag naar Duiven gekomen om hun beste oefeningen te laten zien.

Sterke start van de instappers op zaterdag
De wedstrijd werd sterk gestart met mooie oefeningen op rekstok en vloer. Beide mannen zette hele strakke oefeningen neer. Hierna volgde het altijd moeilijke voltige. Hoewel er geen grote fouten werden gemaakt, was het lastig om tot een hoge score te komen. Vanaf dat moment werden de zenuwen en spanning een extra tegenstander. Hierdoor bleven overal kleine puntjes liggen. Ondanks dit werden de oefeningen netjes uitgevoerd. Met nog een toestel te gaan, stonden Wouter en Sef in hun baan 11 en 13, de top twaalf zou naar de volgende ronde door gaan. De spanning was te snijden!

Er was een perfecte laatste oefening nodig
Een perfecte oefening zou nodig zijn om dit te kunnen realiseren. Zowel Sef als Wouter turnden op hun laatste toestel, de brug, een hele geconcentreerde en strakke oefening. Zou het genoeg zijn? Vanaf dat moment was het afwachten. Na 10 lange minuten kwam de verlossende boodschap, een 10e plek voor Wouter en een 12e plek voor Sef! Deze heren hebben een hele mooie prestatie neergezet, ze zijn beiden door naar de kwart finale van het NK. De komende weken gaan zij hard doortrainen met als doel om in de kwart finale nog eens zo’n mooie prestatie neer te kunnen zetten.

Hard gewerkt
Op de tweede wedstrijddag van het NK in Duiven is nog een turner van Tensor in actie gekomen. Xander kwam uit in de Junior II derde divisie (voor jongens van 16 en 17 jaar). Vol zelfvertrouwen en energie startte Xander aan zijn eerste oefening rek. Helaas schoot hij tijdens zijn oefening door een onderdeel heen, waardoor de score tegenviel. Waar in het verleden zo’n tegenvaller erg lastig was, kon Xander het deze keer goed van zich afzetten en turnde hierna een geweldige vloeroefening met een score rond de top 10.

Fantastisch oefening op voltige
Op voltige viel alles weer op zijn plaats. Hier liet Xander een prachtige oefening zien waarmee hij de hoogste score noteerde van iedereen uit zijn divisie, de fout van rekstok was weggepoetst. Hierna waren de oefeningen op ringen en sprong niet perfect maar qua punten sterk genoeg voor deze competitie.

Zijn laatste oefening was de brug. De oefening begon geconcentreerd en strak, helaas tijdens de halve draai in de handstand, verloor hij zijn evenwicht. Met creativiteit probeerde Xander zich nog op te vangen, maar dat mocht helaas niet baten. Hij viel van de brug. Hierdoor viel hij ver terug in het klassement. Een extra tegenvaller was dat er 21 jongens door konden gaan naar de volgende ronde. Hij kwam hier slechts 0,3 punten te kort. Xander heeft gezien dat in deze divisie genoeg kansen liggen om volgend jaar heel ver te kunnen komen. Hiervoor gaat hij nu al doortrainen. Volgende seizoen zal hij er dan nog sterker voor staan!

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

[nggallery id=’4742′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie