Incident met mestsilo

Budel-Dorplein – Foto’s/video – De brandweer van Cranendonck is woensdagmiddag rond 15.20 uur gealarmeerd voor een incident bij een agrarisch bedrijf aan de Peeldijk in Budel-Dorplein.

Op het terrein van het boerenbedrijf was een lek in een mestsilo ontstaan. De mest liep over het terrein het akker op en dreigde in de naastgelegen beken terecht gekomen. Omdat bij mest diverse gevaarlijke gassen vrijkomen werd de brandweer gealarmeerd om bijstand te bieden. Naast de brandweer van Budel en Leende werden ook de OvD en Ambtenaar Milieudienst opgepiept.

Met shovels werden dammetjes aangelegd in de naastgelegen beken. Tevens werd er een sleuf gegraven zodat de mest in een tijdelijk uitgegraven gat terecht kwam. De brandweerlieden en de medewerkers van het boerenbedrijf zette alles op alles om het lek zo snel mogelijk te dichten. De brandweer had speciale pakken aan en ademlucht op zodat ze niet bedwelmd zouden worden door de mestgassen.

Men wist te voorkomen dat de mest in de natuur terecht zou komen. Het lek is inmiddels gedicht, maar de buurt zal voorlopig nog stankoverlast ondervinden.

Video via Youtube:
https://youtu.be/iZx5eKhC9Bg