Boerenbruidspaar 2017

Foto’s – Maandag 13 februari 2017 behoort de binnenstad weer toe aan alle boeren en boerinnen van Weert en omstreken.

Boorebâl is en blijft uniek op de maandag. Samen met de Weerter Horeca wordt de gehele binnenstad een grote bruiloft. Je kan in 14 cafés aanschuiven aan het bruiloftsdiner, boerenkool met worst. Traditiegetrouw kwamen de muziekgezelschappen bij elkaar op de Markt en op het bordes van het oude Stadhuis (Jacob van Hornemuseum) om vervolgens de getuigen van het bruidspaar, de ouders en als apotheose de bruidegom en de bruid bekend te maken.

Stadsprins Maurice I verbond het bruidspaar in de onecht waarna het beurt was aan de ‘pastoor’ om zijn zegen over het huwelijk uit te spreken. Het boerenbruidspaar trok met haar gevolg door de binnenstad naar de verschillende horeca gelegenheden om receptie te houden en samen met de bezoekers te feesten. Het overkoepelende programma werd door de Rogstaekers gepresenteerd en aangeboden aan het Weerter publiek.

Bruidegom is: Sjoerd Haex
Sjoerd zijn grootste hobby is vastelaovendj wagens bouwen met zijn eigen vereniging v.v. de Hêldje op Zök, ze doen dit jaar voor de 8e keer mee in de grote Rogstaekers optocht. Hij is nogal eens in het water te vinden van de IJzeren Man, waar hij speelt in het waterpoloteam Heren 1 van Zwem & Polo club de Rog. Verder gaat hij graag op wintersport naar Oostenrijk met de gehele familie. Werkt bij ’t Bouwbedrijf van zijn vader.
Sjoerd is een zoon van Bér van Nel van Bèr vanne Krim van de Sluis en Marlies van Harry van Deursen en van Dreessen Antoon van Ni-jwieërt en Lies van Schroën.

Bruid is: Marie-belle Munten
De boerenbruid sport fanatiek, mag graag koken en gaat op zijn tijd eens uit eten en borrelen met vrienden, vriendinnen of familie. Marie-belle hoort dit jaar bij ’t Preenselik gevolg van Preens Rens 1 van v.v. De Vêrkusköp. Zij werkt als Regiomanager Noord-Holland bij Zorgzuster Nederland.
Marie-belle is een dochter van Marie-Jose van Ana Suzanna van der Heijden uit Hilversum en Maarten uit Belfeld en van Hans van Dina Kühlmann uit Hamborn en Huub Munten ut Venlo.

Ouders van de Bruidegom zijn: John & Corine Reijnders
Corine is eigenaar van een winkel aan de singel en samen zijn ze lid van ’n grote vastelaovendj vereniging op Leuken. Corine doet daar van alles en John is de voorzitter. John is ook verslaggever bij L1. John is de grootste fan van de dames van de Moeësdiek. Hij werkt als re-integratie adviseur en job coach.

Ouders van de Bruid zijn: Piet Cardinaal & Marlies Brouns
Marlies is helemaal gek van de vastelaovendj, is ’n zeer actief lid van de Lambieck Knoûp, werk als secretaresse bij Land van Horne. Piet slaat op de trom, is drummer bij de Kerkelijke Harmonie St Joseph 1880, voelt zich helemaal thuis tussen die jonge mannen van de percussie groep, heeft als hobby foto’s maken van alles en iedereen en is inmiddels met pensioen.

Getuige van de Bruiegom is: Luuc Vleeshouwers
Luuc heeft al hobby voetballen bij de beste voetbalclup op de Moêsdieëk, viert graag vastelaovendj en is lid van v.v. Neet te Kloppe, zij doen dit jaar voor de 11e keer mee aan de optocht. Hij gaat graag stappen met zijn kameraden en is sinds kort vader geworden van de mooiste dochter van heel de wereld. Ondanks dat drinkt hij op zijn tijd een speciaal biertje en gaat graag op vakantie. Werkt als werkvoorbereider bij Spiroclean in Nederweert en weet alles van aanleg en onderhoud van ventilatiesystemen.

Getuige van de Bruid is: Nicky Linskens
Nicky weet ook wat vastelaovendj vieren is, houdt daarnaast van lekker eten en is vorig jaar met Weert kermis moeder geworden van ’n geweldige dochter. Grootste fan van de Moêsdieëk 3. Nicky behoorde tot het Preenselik gezelschap uit 2012, is commissielid van het CDA en was tot voor kort nog lid van de Gemeenteraad van Weert. Zij werkt als beleidsmedewerkster bij de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE).

Je bent van harte welkom om de boerenbruiloft te vieren. De deelnemende cafés zijn:
– Café De Harmonie
– Café Tramhalt
– Café ’t Swaentje
– Café De Brouwer
– Café De Gruyter
– D’oude Markt
– Weerter Bazaar
– Café de Stuiterbal
– Café Ut Ingelke
– Café De Bolle Boef
– Stadscafé Du Commerce
– Café Don Papi
– De Soos
– Café Roxy’s

Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl
[nggallery id=’4748′]