Vermeende schoorsteenbrand

Er was dus even tijd voor de jeugdige brandweerfans

Foto’s – De brandweer is maandag omstreeks 17.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Leliestraat in de wijk Boshoven.

Een buurtbewoner had vlammen uit een schoorsteen zien komen en bedacht zich geen moment. Hij waarschuwde direct de hulpdiensten. Eenmaal ter plaatse bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn. Men vermoed dat de buurtbewoner de schittering van de laagstaande zon heeft aangezien voor vlammen. Dat in combinatie met de rook die uit de schoorsteen kwam, was vermoedelijk de aanleiding om alarm te slaan.

De brandweer kon onverrichter zake terug naar de kazerne. Maar men rukt liever een keer teveel uit, dan te laat. Natuurlijk maakte de brandweer wel nog even tijd voor de jeugdige brandweerfans die net van school werden opgehaald.

[nggallery id=’4747′]