3 nieuwe evenementen uit de doeken

Foto’s – Dinsdagavond stelde de nieuwe centrummanager, Paul Kooij zich voor aan de ondernemers van de Weerter binnenstad. Gelijktijdig werden ook de nieuwe bestuursleden van de BIZ-ondernemers voorgesteld. Als kers op de taart presenteerde men 3 nieuwe evenementen.

Centrummanager

De afgelopen maanden is er gewerkt om een organisatie voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ) voor ondernemers op te richten. Een BIZ houdt in dat de binnenstadondernemers een soort belasting betalen voor bijvoorbeeld de promotie van de binnenstad en om evenementen mogelijk te maken.

Centrummanager Paul Kooij zal zich de komende tijd bezighouden met drie belangrijke speerpunten, te weten: het verbeteren van het imago van Weert, het mogelijk maken van evenementen en de invulling van de leegstaande panden.

Bestuur BIZ Ondernemers

Het bestuur van de BIZ zal ook gaan bijdragen aan de verbetering van de binnenstad. Aan hun de taak om te zorgen dat de gelden goed geïnvesteerd worden. Het bestuur bestaat uit Bert Nelissen (horeca-ondernemer van o.a. Gruyer, Weerter Bazaar en Oude Markt), Adri Gaakeer (Bruna), Paul Jacobs (Paul Jacobs Fashion), Jeroen Senders (Foto Weert), Kees Buys (Grillhuis Buys) en Stephan Coolen (Colada).

Drie nieuwe evenementen

Er werden ook drie nieuwe evenementen bekend gemaakt, welke door centrummanagement georganiseerd zullen worden. De nieuwe evenementen zullen het bestaande aanbod (zoals o.a. de Braderie, Oranjeweek en Waanzinnig Winkelweekend) aanvullen. Nieuw dit jaar zijn Smaak van Asperge, Stoere Mannendag en Antje Festival. De extacte invulling van deze evenementen zal de komende tijd plaatsvinden.

Lijstje voor in de agenda:
> 26 april t/m 30 april: Oranjeweek
Koningsnacht, muziek, vrijmarkt, veel voor kids, shopping en sport

> 12 en 13 mei: Waanzinning Winkelweekend
Leuke acties, late night shopping, straattheater

> Zondag 29 mei: Smaak van Asperge
Proef en ontdek de verhalen achter het witte goud tijdens het nieuwe evenement.

> Woensdag 23 augustus: Kinderbraderie

> Zaterdag 2 september: Stoere Mannendag
Beleef de binnenstad van Weert als een walhalla voor echte stoere mannen (ook leuk voor iedereen die van stoere mannen houdt). Het evenement is een knipoog naar de Boels Ladies Toer op 1 september.

Zondag 29 oktober: Antje Festival
Bourgondisch, nostalgisch evenement waar de Weerter vlaai centraal staat.