De Belgische politie waarschuwt voor vals geld. In de Belgische gemeenten die grenzen aan Weert zijn valse briefjes van 50 en 20 euro in omloop. De Belgische politie heeft hier afgelopen week meerdere meldingen over binnen gekregen.

De namaakbiljetten zijn nauwelijks van de echte te onderscheiden. Aan ondernemers wordt daarom gevraagd om hun biljetten te controleren. Omdat veel Weertenaren ook met enige regelmaat in België komen (om bijvoorbeeld te tanken) is het advies om extra alert te zijn op valse geld.

Je kan biljetten ook zelf controleren. Daarvoor gebruik je de ‘kijk, voel, kantel-methode’. Bij deze methode worden de voelbare inkt, het watermerk, het cijfer en het hologram snel gecontroleerd. Wanneer je het biljet aan een grondige controle wil onderwerpen, krijg je hier alle kenmerken op een rij.

Wat moet je doen wanneer je een vals biljet hebt ontvangen? Eén advies: altijd aangifte doen bij de politie.

Meer informatie over de ‘Kijk, voel en kantel-methode’:

https://www.dnb.nl/echtofvals/nl/quick-check/europa/5/index.html

2 REACTIES

  1. Ze zijn overigens makkelijk te herkennen, de belgische boeven hebben er met grote letters ‘ECHT’ opgedrukt.

Comments are closed.