Extra rallydag tijdens 20e Horneland Rally

Finish Horneland Rally

Ongeveer 80 equipes vertrekken aanstaande donderdag 9 maart om 10.00 uur bij Kasteel Alden Biesen in Bilzen (B) aan de 20e Horneland Rally.

Dit jaar heeft de organisatie uit Weert ervoor gekozen om een extra dag aan het evenement toe te voegen. Deze dag zullen de deelnemers via Bilzen naar de Oost Kantons (B) rijden en zich dan opmaken voor een oude geweldige Heuvelklim in Luxemburg. Omstreeks 19.00 uur zullen de eerste deelnemers aankomen in het hotel in Luxemburg stad.

Niet voor watjes

Ze roepen het al jaren maar de Horneland Rally is echt niet voor watjes. De eerste deelnemer start om 10.00 vanuit Luxemburg en gaat dan op weg richting de Vogezen in Frankrijk. Via 1000 bochten in Frankrijk komen ze omstreeks middernacht op het keerpunt, hier wordt de terugweg naar Weert ingezet, echter de wedstrijd is nog steeds niet voorbij, nog 14 strakke tijdcontroles moeten worden aangedaan. In deze nacht gaan de mannen zich zeker onderscheiden van de jongens.

Via Noord-Frankrijk rijden ze Luxemburg weer binnen om dan plotseling links af te slaan richting de Belgische Ardennen. Of er sneeuw ligt is de vraag maar glad is het altijd in de Ardennen, zeker midden in de nacht. Een korte rust is voorzien rond 2.00 uur op de zaterdagmorgen. Daarna wordt er via de bekende gladde, smalle weggetjes door de Ardennen koers gezet richting Nederland.

De deelnemers zullen, ondanks hun moeheid, scherp moeten blijven. Het venijn zit namelijk vaak in de staart. 23 uur later zullen de eerste deelnemers aan de finish in Weert arriveren. Een geweldige prestatie van zowel mens als Machine.

Rally gegevens

De finish is dit jaar wederom bij Golf en Countryclub Crossmoor in Weert. Om 8.30 uur op zaterdag 11 maart zal de eerste deelnemer onder de finishboog doorrijden. Moe maar voldaan kunnen ze gaan genieten van een ontbijt.

Iedere dag publiceert de organisatie enkele punten, met tijden, waar de deelnemers langskomen en waar het leuk is om te gaan kijken of foto’s te maken. De eerste punten worden op donderdagmorgen bekend gemaakt. Op vrijdagmorgen voor de vrijdag enz. Wil je komen kijken kijk dan op www.hornelandrally.nl voor de locaties en tevens de laatste uitslagen.