25ste editie van Horneland Rally gaat vandaag van start

Plaats een reactie
Archieffoto Horneland Rally

Vandaag gaat de 25e editie van de Internationale Historische Horneland Rally van start. De jubileumeditie begint dit jaar in Verviers (België), net buiten Maastricht.

In totaal zullen ongeveer 80 teams deelnemen, verdeeld over drie klassen: Expert, Sport en Toer. Om precies 12.01 uur zal de eerste deelnemer vertrekken vanaf het Van der Valk Hotel in Verviers. Aangezien men zich al in de Ardennen bevindt, is het meteen oppassen geblazen.

De dinerstop vindt plaats in Mertzig (Luxemburg), waar ongetwijfeld de eerste verhalen los zullen komen. De Expert- en Sportrijders zetten dan koers naar de “nacht van de duizend bochten,” een avondtraject dwars door de Waalse Ardennen. Rond middernacht zullen de deelnemers aankomen in Houffalize (België), waar ze kunnen genieten van een welverdiende nachtrust.

Finish in Weert

Na een overnachting aan de voet van de Ourthe vertrekken ze al om 08.01 uur voor dag 2. Via Duitsland zullen de teams aan het eind van de dag Nederlands Limburg binnenrijden. Omstreeks 15.30 uur is er een korte stop bij restaurant Boschmolenplas in Heel. Daarna volgt nog een kort traject richting Weert. Maar het zou zomaar kunnen dat het venijn in de staart zit…

De finish is op de Oelemarkt in het centrum van Weert. Ze verwachten de eerste deelnemer rond 18.00 uur. Na de finish kunnen enkele auto’s bewonderd worden op de markt aan de voet van de Sint Martinuskerk, terwijl een ander deel op het parkeerdek van het voormalige stadhuis staat. Ze nodigen iedereen uit om de deelnemers te begroeten wanneer ze onder de finishboog door rijden.

Tijdens de prijsuitreiking bij de Gotcha! zullen ze samen met de deelnemers toosten op dit jubileumjaar.

Volg de sociale media-accounts voor updates over de Rally. Op vrijdag en zaterdag zullen ze gedurende de rally foto’s en tussenstanden delen.

Volg de Horneland Rally

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie