Hasses Merante wint Wieërter Kwis

Foto’s – Zondag 26 maart was de prijsuitreiking van de Wieërter Kwis. De week daarvoor, op 18 maart, streden maar liefst 70 teams voor hun eigen lokale goede doel. Uiteindelijk kwam team Hasses Merante als grote winnaar uit de bus. Daarmee verdient het team € 2.500,- voor Kindervakantiewerk Weert. Het was de eerste editie van de Wieërter Kwis en met 70 deelnemende teams en € 8.000,- aan prijzengeld meteen een groot succes.

Volgend jaar weer?

Naast de teamleden, zo’n 700-1000 deelnemers, werden de ‘thuisblijvers’ op grote schaal als hulplijnen ingezet, waardoor een groot deel van Weert op 18 maart in de ban was van de Wieërter Kwis. De deelnemers waren even fanatiek als enthousiast en vragen nu al om een vervolg. De organisatie, die in handen is van Ladies’ Circle Weert, laat weten dat de kans heel groot is dat aan deze vraag gehoor wordt gegeven.

Overige prijzen

Naast de hoofdprijs van € 2.500,- waren er ook geldprijzen voor de teams op de tweede tot en met vijfde plaats en voor de twee teams met de leukste inzending voor de foto-opdracht:
– Tweede prijs € 2.000,- – Haarde kern vastelaovundj (en co) beej Kaldi voor Jos Op Weg
– Derde prijs € 1.500,- – Det Wieërtj niks voor Stichting Kivakemo
– Vierde prijs € 1.000,- – Scouting St. Job Leuken Weert voor Scouting St. Job
– Vijfde prijs € 500,- – Wieertermix voor de Hangout
– Originaliteit € 250,- – Stravoc voor Jeugdafdeling Stravoc
– Originaliteit € 250,- – Buurtvereniging Fatima voor Buurtvereniging Fatima