Jumbo Stramproy in opspraak

20 reacties

Update 16.55u – De Jumbo van Stramproy is in opspraak gekomen nadat eerder deze week een racistische foto was verschenen via social media.

Op de foto is een jongeman, in werkkledij van de Jumbo, te zien die een bord omhoog houdt. Op het reclamebord voor sinaasappelen staat te tekst “nea tegen die zwarte #PVV #Geertje”. De foto is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. De Jumbo in Stramproy wordt via haar Facebookpagina al de hele dag bestookt met berichten van boze mensen.

Of de foto daadwerkelijk is gemaakt bij de Jumbo in Stramproy is nog niet duidelijk. De supermarktmanager kan er nog niets over kwijt, zo vertelt hij tegenover de Limburger. Vanuit het hoofdkantoor van Jumbo heeft men via twitter gereageerd: “Wij betreuren dit zeker en distantiëren ons van deze individuele uitlatingen. Iedereen is welkom bij Jumbo!”.

Update: verklaring

Inmiddels heeft men een verklaring gegeven. In deze verklaring wordt aangegeven dat het om een kwajongenstreek gaat, oftewel een uit de hand gelopen grap tussen 2 (ex) Jumbo-medewerkers is een eigen leven gaan leiden.

Op vrijdag is in de diverse media melding gemaakt over een Jumbo-medewerker die zogezegd zou poseren met racistische teksten. Er is een foto gemaakt door een andere medewerker en op de Jumbo afdelingsapp gezet, waarna deze door een van de ontvangers (die niet bekend gemaakt is…) op social media is geplaatst. Er is absoluut géén sprake geweest van mensen moedwillig beledigen en kwetsen of ook maar enigszins racistisch gedrag.

De betreffende medewerkers en familie hebben gisteren hun excuses gemaakt tegenover diverse partijen en laten weten dat dit absoluut nooit en te nimmer de bedoeling is geweest.
Het bericht is inmiddels behoorlijk uit zijn verband gerukt en bij deze nogmaals excuses aan iedereen die zich aangesproken voelden; het is ÉCHT zo niet bedoeld geweest!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
20 reacties