Rioolwerkzaamheden in Weert

Informatie Reageer 1 min. leestijd

Onlangs is gestart met rioolreinigingswerkzaamheden op verschillende plaatsen in de gemeente Weert. Gelijktijdig wordt ook de toestand van het riool met een inspectiecamera vastgelegd. Afhankelijk van het weer duurt het werk tot ongeveer 1 juni.

De werkzaamheden kunnen leiden tot enige hinder. Als een toegangsput voor een inrit ligt, kan deze enige tijd geblokkeerd zijn. Maar ook rioollucht in huis kan een gevolg zijn van het werk.

Omdat de riolering met hoge druk wordt gereinigd, gebeurt het soms dat de riolering in huis wordt leeggezogen. Gevolg daarvan is een rioollucht in huis. Dit is te verhelpen door alle kranen even te laten lopen en hierdoor het waterslot te herstellen. Soms komt het voor dat het water omhoog komt en/of gaat borrelen in het toilet of gootsteen. Door het deksel van het toilet gesloten te houden kunt u wateroverlast voorkomen.

Aankondiging

Wie aan een straat woont waarin aan het riool gewerkt gaat worden, krijgt tevoren van de aannemer een brief of kaart in de brievenbus. Daarin staat wanneer de werkzaamheden worden verricht. Bij slecht weer kan het werk nog wat doorgeschoven worden.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie