Kinderen lopen “tegen kinderarbeid”

Plaats een reactie

Op zondag 9 april doen ca. 700 gesponsorde kinderen in Weert mee aan de Unicef loop.

Nadat wethouder Geert Gabriels om 10 uur het startsein heeft gegeven lopen de kinderen vanuit het startlokaal in de aula van het College een of meerdere ronde(n) van circa 5 kilometer richting Altweerterheide en terug door het bungalowpark. Ze worden per kilometer of rondje gesponsord door familie, buren en kennissen. De Unicefloop bestaat al ruim veertig jaar en in Weert wordt deze sponsorloop voor de 34e keer gehouden. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van bijna alle basisscholen in deze gemeente. Vorig jaar was de opbrengst zo’n € 18.000,–.

Maar niet alleen gesponsorde kinderen mogen deelnemen aan deze Unicef loop, ook vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen, kennissen, vrienden etc. etc. nodigen wij uit om zich op zondag 9 april bij de balie “losse inschrijvingen” vrijblijvend aan te melden voor deelname, om zodoende voor € 3,– per persoon deze Loop financieel extra te ondersteunen. Voor extra donaties staan er die dag altijd collectebussen in de aula opgesteld. Lagere school kinderen die graag gesponsord mee willen lopen, maar die via school geen deelname-envelop hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via onderstaand mailadres.

Kinderarbeid

Bijna iedereen is tegen kinderarbeid. Veel landen hebben kinderarbeid afgeschaft. Toch komt kinderarbeid nog veel voor en moeten wereldwijd ongeveer 168 miljoen kinderen tussen de 5 en 17 jaar werken. Daarom lopen ze dit jaar tegen kinderarbeid.

Voor meer informatie omtrent het thema van dit jaar:
https://www.youtube.com/watch?v=UgUPer7AyQw

De kleren die we dragen, de telefoon die we gebruiken en de chocola die we eten kan het resultaat zijn van het harde werken van kinderen. De sleutel naar een betere toekomst; UNICEF pakt kinderarbeid aan. Onderwijs is daarbij de sleutel naar een betere toekomst voor kinderen. UNICEF geeft daarom voorlichting over het belang van onderwijs. Niet alleen aan de regering maar ook bijvoorbeeld aan werkgevers en ouders. Daarnaast is UNICEF veel in gesprek met regeringen waar kinderarbeid voorkomt. Zo roepen we regeringen op om gratis en verplicht onderwijs in te voeren., helpen we bij het opstellen van wetten die kinderen tegen kinderarbeid beschermen en motiveren we politie en justitie om tegen kinderuitbuiting op te treden.

https://www.unicef.nl/regionale-acties/700-kinderen-lopen-voor-unicef

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie