Festeynder op zondag 16 juli

Nederweert Regio Uitgaan Reageer 1 min. leestijd

Nederweert-Eind – De zomer lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt! Voor je het weet is het juli en dan wordt Nederweert-Eind weer ondergedompeld in gebruiken en tradities uit vroeger tijden.
Festeynder, een reis in de tijd….

De reis begint met een historische optocht, waarin het thema van het door Wim Sonneveld geschreven lied “Ons Dorp” centraal staat. Grootmoeders tijd, waar het leven van alledag bestond uit noeste arbeid en traditionele gebruiken. Dat alles is bewaard gebleven en wordt tijdens Festeynder op tal van manieren uitgebeeld.

De tijdreis komt vervolgens terecht in de 50 en 60er jaren. Het tijdperk van de nozems, rock en roll en hippies. De eerste telefoons kwamen op de markt. We luisterden voornamelijk naar de radio tot de televisie zijn intrede deed. Wat een tijd en wat een ontwikkelingen ! Ook deze tijd wordt tot leven gebracht op Festeynder.

Kom deze unieke tijdreis ervaren en noteer alvast zondag 16 juli in jouw agenda. Dit wil je niet missen!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie