Tensor Turners tijdens LK

1 reactie

Foto’s – Zondag 19 maart werd de tweede wedstrijd gehouden voor het Limburgs Kampioenschap 2017. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Tensor Turnen Weert en vonden plaats in Turnhal Zuiderpoort in Budel. De eerste en tweede wedstrijd samen bepalen uiteindelijk wie zich Limburgs Kampioen 2017 mag noemen. Voor de 3e divisie was dit de eerste wedstrijd, zij hebben de tweede wedstrijd op 2 april in Oirsbeek.

Voor Tensor Turnen Weert kwamen zondag turners uit in de 2e, 3e en 4e divisie. Voor de jongens van de Talentendivisie benjamin was deze wedstrijd een plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

In de vroege ochtend mochten de turners na de openingsspeech welke gehouden werd door de wethouder van Weert dhr. Geert Gabriëls starten aan de wedstrijd voor het LK. Dhr. Gabriels sprak de turners bemoedigend toe en wenste hen veel succes en een sportieve wedstrijd toe.

Resultaat met twee uur trainen

In de 4e divisie instap lieten Ryan van der Heijden en Leonard Buchnitzki zien wat je allemaal kunt bereiken met maar twee uur turnen per week. Zij stonden hun mannetje tegenover de concurrentie welke allemaal meer trainingsuren per week draaien. Met de nodige zenuwen en dan toch gefocust blijven op de techniek en uitvoering lieten zij mooie oefeningen zien. Ryan wist in het eindklassement een mooie 11e plaats te bezetten. Leonard greep net naast het brons en zag zichzelf beloont met een 4e plaats. Door dit geweldige eindresultaat is hij in afwachting of hij mee mag doen in de NK finale instap 4e divisie.

Strakke oefeningen

Bij de 2e divisie Instap waren het Roel Geerlings, Sef Jungheim en Wouter van den Brandt die aan de bak mochten. Wouter turnde een strakke en stabiele tweede wedstrijd in lijn met de eerste, als eindresultaat een 9 plaats. Sef turnde nu een veel strakkere en betere wedstrijd en kwam hierdoor in deze wedstrijd op een verdiende 7e plaats met als resultaat de 11e plaats in het eindklassement. Roel was er op gebrand de LK titel te pakken. In de eerste wedstrijd had hij punten laten liggen en moest in de tweede wedstrijd dus knallen om te titel te kunnen behalen. Roel liet zien waar hij voor getraind had en werd overtuigend eerste in deze wedstrijd. Roel nam met dit resultaat de LK titel mee voor Tensor Turnen en mag zich Limburgs Kampioen 2017 noemen. GOUD voor Roel.

Nationaal niveau

Voor de Talentendivisie benjamin was dit een wedstrijd op nationaal niveau. Stan Smits van Waesberghe, Pim Kirkels, Niels Boelens en Amin van Veldhoven konden zich in deze wedstrijd plaatsen voor de nationale finalewedstrijd. Deze kleine mannen lieten zien waar zij groot en goed in zijn, turnen en geconcentreerd de oefeningen afwerken. Het harde werken van de afgelopen weken kwam hierin tot uiting. Flik-Flaks, salto’s alles kwam voorbij, een sensatie om naar te kijken. In het eindklassement werd Pim 8e, Armin 5e, Stan Smits werd 3e en kreeg het Brons omgehangen, Niels werd zelfs 2e en ging met het zilver naar huis. Wat een fantastische resultaten van deze mannen. Niels en Stan Smits zijn in afwachting of zij zich hiermee tevens hebben geplaatst voor de NK finale.

Een uurtje trainen

De 4e divisie Pupillen mochten Ruben van Cranenbroek, Nordin van Mierlo, Enzo Tinnemans en Freek Driessen laten zien wat zij waard waren. Ook deze heren hebben de afgelopen weken hard gewerkt in aanloop naar deze wedstrijd. Gefocust lieten zij strakke oefeningen zien. Maar ook de zenuwen waren nog aanwezig waardoor er hier en daar kleine foutjes te zien waren. De eindresultaten waren als volgt, Enzo 10e, Nordin 8e, Freek 6e en Ruben pakte, met maar een uurtje trainen in de week, de 3e plaats met een mooie bronzen plak.

Doorzetter

Voor Fredrik Jansen, 3e divisie Pupil, was dit de eerste LK wedstrijd. Gemotiveerd begon Fredrik aan zijn oefeningen. Niet alles lukte zoals hij wilde maar met doorzettingskracht kwam hij toch een heel eind. Het resultaat een mooie 5e plaats.

Superspannend

Bij de 2e divisie pupillen Kay Driessen, Kaj Peek en Jonah Franzen was de concurrentie in de groep groot. Zeker omdat er ook nog 2 turners ingedeeld waren uit de 1e divisie, een divisie hoger dus!

Sinds de eerste wedstrijd hebben Kay, Jonah en Kaj keihard doorgetraind zodat zij vandaag hiervan de resultaten konden laten zien. Geconcentreerd gingen zij de strijd aan, ze deden niet onder voor de andere jongens. Kay liet een hele mooie oefeningen zien op ringen en rek, Jonah scoorde ook hoog op rek met een mooie salto uit reuzenslinger, zijn vloer oefening was wederom subliem. Kaj liet een mooie reeks op voltige zien en enkele nieuwe elementen op vloer. De wedstrijd was superspannend.

Het harde werken in deze tweede wedstrijd werd in het eindresultaat voor Jonah beloond met een verdiende 3e plaats, Brons dus voor Jonah. Kaj had een verdiende 4e plaats en Kay een mooie 5e plaats als eindresultaat. Een resultaat waar deze heren supertrots op mogen zijn.

60 punten grens

In de laatste wedstrijd van de dag kwam bij de 2e divisie jeugd Rik Kneepkens in actie. In zijn eerste jaar in de keuzestof is hij bij elke wedstrijd aan het groeien. Zondag was het een speciaal moment omdat hij voor het eerst meer dan 60 punten over de hele meerkamp heeft gescoord. Dit was het te behalen doel voor dit jaar en dit doel is in het begin van het seizoen al gehaald. Een geweldige prestatie. Rik nam het Goud mee en mag zich Limburgs Kampioen 2017 noemen. GOUD voor Rik

Tensor Turnen Weert kijk als organisator van deze LK wedstrijd terug op een succesvol en geslaagd LK 2017. De behaalde resultaten van de turners waren boven verwachting en de organisatie van het LK verliep vlekkeloos. Dit was zeker niet mogelijk geweest zonder alle geweldige inzet van de vrijwilligers, bedankt hiervoor!

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

[nggallery id=’4869′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie