21 aspirant Herenboeren in Weert

Plaats een reactie

De realisatie van een Herenboerderij in Weert is weer een stap dichterbij. In januari werd de stichting Herenboeren Land van Weert opgericht.

Het doel van de stichting is om op een coöperatieve manier, samen met 200 gezinnen uit Weert en Nederweert, eigen groenten, fruit, eieren en vlees te gaan produceren. Sindsdien hebben zich tientallen aspirant leden gemeld voor initiatief.

Donderdagavond 13 april hebben 21 aspirant herenboeren van het eerste uur een intentieverklaring ondertekend als voorloper op de totstandkoming van de coöperatie. In het bijzijn van de enthousiaste wethouder Geert Gabriëls werd het glas geheven op de toekomst. Gabriëls roemde dit Weerterland initiatief vanwege het sociale aspect van het samen voedsel produceren en de rol die de Herenboerderij kan spelen in de huidige mondialisering. Vanuit de gemeente Weert, het stichtingsbestuur en aspirant Herenboeren wordt dan ook met vertrouwen vooruitgekeken naar het tot stand komen van de eerste Limburgse Herenboerderij die in Weert of Nederweert gaat landen.

Excursie naar Boxtel
Wil je meer weten over dit initiatief? Herenboeren Land van Weert gaat aanstaande zaterdag 15 april op excursie naar Herenboeren Wilhelminapark Boxtel. Deze boerderij in coöperatievorm is al twee jaar operationeel en gelegen in een lommerrijke omgeving op een 200 jaar oud landgoed. Geïnteresseerden worden rondgeleid door mensen van de coöperatie en krijgen uitleg over het hoe, het wat en het waarom.

Ook jij kan mee:
Verzamelpunt: de carpoolplaats aan de A2, afslag 25 Boxtel Noord (Kampspoor).
Tijdstip: 13.30 op parkeerplaats (reistijd vanuit Weert is ca. 45 minuten).

Aanmelden
Om een inschatting te kunnen maken van de opkomst, vraagt het Herenboerenbestuur geinteresseerden vriendelijk om zich aan te melden via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie