Boek “Altweert, Namen en Bijnamen”

Plaats een reactie

Zaterdag 15 april (Paaszaterdag) was de boekpresentatie van het boek Altweert, Namen en Bijnamen (Keent deel II) in café-zaal Dennenoord. Deputé van de provincie Limburg, Hubert Mackus, de Weerter wethouders Frans van Eersel en Geert Gabriëls en pastoor Rosenhart ontvingen de eerste exemplaren.

Het boek Altweert, Namen en Bijnamen telt 460 pagina’s en beschrijft bijna alle families die op Altweert in 1950 woonde. Zo zijn er foto’s, kwartierstaten van de families en de huizen. Ook wordt de geschiedenis beschreven van o.a. de Bera, Sint Theuniskapel, bewoners 1839, oorsprong van de straat- en bijnamen, handboogvereniging Diana en Concordia, voetbalclub Zwart-Wit en “de onderwijsnomaden”. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan de geschiedenis van de Kazerne.

Het boek is verkrijgbaar voor € 37,50 bij Fotografie Vanderfeesten, Primera Wouters en de Bruna in Weert. Intekenaars van het boek kunnen het boek afhalen bij Fotografie Vanderfeesten aan de Moeselschansweg 45, 6005 NA Weert. (telefoon 0495-521616).

[nggallery id=’4963′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie