Campagne voor Jos over de helft

Plaats een reactie

De campagne ‘Jos op weg’ is al ruim over de helft. Met ontzettend veel donaties van zowel particulieren als bedrijven piekt de barometer na een maand op zo’n 6000 euro, 60% van het benodigde bedrag. Onder andere de bijdrage van een winnend team dat aan de Wieërter Kwis meedeed zorgde voor het voorlopige succes.

Jos Keersmaekers, geen onbekende in het Weerter land, heeft al jaren een droom. Een deelname aan de jaarlijkse HandbikeBattle. Een team Weertenaren heeft de krachten gebundeld en is een campagne gestart om Jos te helpen.

Jos leeft al ruim 22 jaar met een dwarslaesie. Ondanks dat hij met zijn fysieke gesteldheid in het dagelijks leven goed weet om te gaan blijft elke inspanning, groot of klein, een enorme uitdaging. Nu heeft hij zich ten doel gesteld tenminste één keer de immense Kaunertaler gletscher in Tirol te trotseren. Op 22 juni 2017 wil hij deelnemen aan de jaarlijkse HandbikeBattle. De geboren Weertenaar hoopt te kunnen deelnemen met Adelante on Wheels, het team van revalidatiecentrum Adelante uit Hoensbroek.

Handbiken

Handbiken is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de ‘pedalen’ (meestal) gelijkmatig worden voortbewogen door de armen.

Voor zijn deelname aan de HandbikeBattle en de training die hieraan voorafgaat behoort Jos een eigen handbike aan te schaffen. Voorlopig traint hij op een leenmodel. De aanschafprijs van een eigen handbike is ruim 10.000 euro. Helaas heeft Jos hier niet de middelen voor. Help Jos deze uitdaging aan te gaan en daarmee een voorbeeldfunctie te vervullen voor anderen met een dwarslaesie.

Over de helft

Inmiddels stromen de donaties binnen. Ook ondernemend Weert heeft de actie omarmd. Zo volgden donaties van onder andere Gemeente Weert, Kaldi koffie en thee, Colada/Sport2000, Nefratech en Brandweer Weert. Hartverwarmend was het dat een van de aan de Wieërter Kwis deelnemende teams de gewonnen tweede prijs aan de campagne doneerde. Alle donaties hebben een eensgezinde motivatie: Jos verdient het zijn droom waar te kunnen maken. Jos zelf laat weten overdonderd te zijn door het voorlopige succes van de campagne. “Het is prachtig om te zien hoe mensen voor me klaar staan en me op weg helpen naar de battle. Veel mensen die ik ken via clubs en verenigingen, maar ook onbekenden die me steunen. Je houdt niet voor mogelijk hoeveel me dat doet.”

Draag je ook graag jouw steentje bij aan de droom van Jos? Steun hem met een donatie op rekeningnummer NL79 RABO 0198264984 op naam van Stichting Gaan voor Goud onder vermelding van ‘Handbike voor Jos’. Jos stelt het op prijs jouw contactgegevens te ontvangen om je persoonlijk te kunnen bedanken.

Meer informatie en de laatste tussenstand van donaties is te vinden op www.josopweg.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie