Update – Foto’s/video – Dinsdagavond is er een waterleiding gesprongen aan de Willemshof in Weert.

Het gaat om een groot defect aan de waterleiding waardoor een groot deel van Weert-Zuid momenteel zonder water zit of te kampen heeft met een lage waterdruk.

Het lek ontstond omstreeks 22.15 uur en hierdoor kwamen o.a. ook de Maaseikerweg en Ringbaan-Zuid deels blank te staan. Ook dreigde een kelder van een woning onder te lopen. De politie hielp samen met buurtbewoners mee om een dijkje te bouwen om het water tegen te houden.

De brandweer werd eveneens opgeroepen om te assisteren bij het bouwen van dijkjes en dammetjes. Hiermee werd voorkomen dat een kelder van een woning blank kwam te staan. Ook werden de straatkolken nagekeken zodat het water zo snel mogelijk wegstroomde. Medewerkers van WML zijn inmiddels gearriveerd om het lek te dichten.

Video via Youtube

https://youtu.be/g09rsUgJqlo