Update – Foto’s/video – Dinsdagavond is er een waterleiding gesprongen aan de Willemshof in Weert.

Het gaat om een groot defect aan de waterleiding waardoor een groot deel van Weert-Zuid momenteel zonder water zit of te kampen heeft met een lage waterdruk.

Het lek ontstond omstreeks 22.15 uur en hierdoor kwamen o.a. ook de Maaseikerweg en Ringbaan-Zuid deels blank te staan. Ook dreigde een kelder van een woning onder te lopen. De politie hielp samen met buurtbewoners mee om een dijkje te bouwen om het water tegen te houden.

De brandweer werd eveneens opgeroepen om te assisteren bij het bouwen van dijkjes en dammetjes. Hiermee werd voorkomen dat een kelder van een woning blank kwam te staan. Ook werden de straatkolken nagekeken zodat het water zo snel mogelijk wegstroomde. Medewerkers van WML zijn inmiddels gearriveerd om het lek te dichten.

Video via Youtube

https://youtu.be/g09rsUgJqlo

9 REACTIES

 1. Ff zoeken in WdG op water: 14 feb, 26 maart en 2 en 4 april leidingbreuken, toch niet normaal? Gelukkig wel een watertappunt bij de IJzeren Man.

 2. Wieërt es op de beste wieëg ut Venetië van Nederland te waere met al deej gesprônge waterleidingen de leste tieëd. Weurdj tieëd det vae buuëtjes gaon aanschaffe.

 3. Aan de Limburglaan 25 in Maastricht zitten ze morgen hoog en droog terwijl de frustratie in Weert stijgt. Het zoveelste lek. Weert is een aanhangseltje van Limburg zo komt het over. Je laat niet voor niets de rotte leidingen zo lang in de grond liggen.

  Hetzelfde als de Lichtenberg. Jaren niets aan gedaan, want ja wat heb je er eigenlijk aan. Totdat er een belang zichtbaar wordt. Dan opeens komt er actie in de tent. Hopelijk gebeurt dat ook eens in Maastricht.

 4. Laat die rotte leidingen in de oude wijken van Weert toch lekker liggen, de gemeente Weert had de afgelopen jaren andere prioriteiten prijzen winnen, het stadhuis aanpassen 3 jaar na oplevering, het stationsplein voor de 3e keer openbreken zonder structurele oplossingen.

  Maar de gresbuizen en rotte waterleiding in de wijken hebben geen prioriteit de burger betaald toch wel. En ze moeten niet zeiken eens in de 4 jaar mogen ze stemmen maar betalen zullen ze.

 5. Derde keer binnen negen dagen tijd, waarvan twee keer op Moesel. En in de afgelopen twee jaar, over heel Weert gemeten, de god-weet-hoeveelste keer. Wanneer gaan jullie dit probleem eens structuréél oplossen, gemeente?? Zou het misschien niet ‘s een goed idee zijn om dit aan te gaan pakken, en dan daarna voortaan TIJDIG oude waterleidingen te vervangen, dus VOORdat het tig keer mis gaat? Of is dat te logisch geredeneerd voor jullie? Man man man….

 6. Derde keer binnen negen dagen tijd, waarvan twee keer op Moesel. En in de afgelopen twee jaar, over heel Weert gemeten, de god-weet-hoeveelste keer. Wanneer gaan jullie dit probleem eens structuréél oplossen, gemeente?? Zou het misschien niet ‘s een goed idee zijn om dit aan te gaan pakken, en dan daarna voortaan TIJDIG oude waterleidingen te vervangen, dus VOORdat het tig keer mis gaat? Of is dat te logisch geredeneerd voor jullie? Man man man…

 7. De waterleidingen vervangen ter plaatsen als er een breuk komt, is goedkoper dan de vele kilometers verrotte waterleiding vervangen, aldus de geleerde.
  Dat de bewoners met de rotzooi (bv door modder ondergelopen kelders) achter blijven, interesseert ze niet.

 8. 100% mee eens. Misschien wel geld opzij gezet om na een x aantal jaren de leidingen te vervangen, maar waarom zou je dat dan ook daar aan uitgeven.

Comments are closed.