Grote controle in Cranendonck

Plaats een reactie

Cranendonck – Foto’s – Op maandag 3 april voert de gemeente Cranendonck een integrale controle uit op bedrijven in het buitengebied en op bedrijventerreinen. Er wordt onder andere gecontroleerd op brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften. Ook weggebruikers worden staande gehouden en onderworpen aan een controle.

De gemeente wordt tijdens de integrale controle ondersteund door de Veiligheidsregio (VRBZO), Omgevingsdienst (ODZOB) en Enexis. De betrokken diensten controleren of de bedrijven zich houden aan de wettelijke bepalingen. De politie is ook aanwezig ter ondersteuning. De controle duurt naar verwachting nog de gehele dag.

Kempen International Airport

In het kader van deze controle wordt vandaag ook Kempen Airport gecontroleerd. Naast bovenstaande partijen sluiten bij deze controle de volgende partijen aan: Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Luchtvaartpolitie. Het doel van de controle van Kempen Airport is ook om een kleine luchthaven zoals deze een helpende hand toe te reiken omdat deze vatbaar kunnen zijn voor ondermijnende criminaliteit.

Eyes and Ears

Onlangs vroeg de Koninklijke Marechaussee 15 Nederlandse kleine vliegvelden, waaronder ook Kempen International Airport, alert te zijn op verdachte omstandigheden – al dan niet op een merkwaardig tijdstip – en op mensen die zich vreemd gedragen. De Koninklijke Marechaussee wil met deze campagne genaamd Eyes and Ears omwonenden, vliegers en vliegveldpersoneel er van bewust maken dat zij hun steentje bij kunnen dragen bij het opsporen van grensoverschrijdende criminaliteit.

Burgemeester Vermue zegt over deze actie: “We voeren deze integrale controle als één overheid uit om te weten wat er hier in Cranendonck speelt. Door deze integrale aanpak wordt de slagkracht van deze organisaties vergroot. Het doel is om eventuele misstanden aan te pakken en ervoor te zorgen dat de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt wordt toegebracht.”

[nggallery id=’4907′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie