Herdenkingswandeling Riet Emans

Op zaterdag 13 mei vindt de vierde editie plaats van de Graaf van Hornepad Wandeldag. Tijdens deze dag is er een speciale herdenkingswandeling van 15 km voor Riet Emans. Iedereen kan aan deze memorial deelnemen. De start van deze herdenkingstocht is vanaf het kerkplein in Stramproy om 10.00 uur. Opgeven is gewenst.

Het is eigenlijk ‘gekkenwerk’, het 92 km lange Graaf van Hornepad (GvH) rondom Weert in een keer lopen. De in Weert en omstreken bekende Riet Emans deed het drie keer. De eerste keer, in 2014, zelfs al enige. Daarmee schreef ze een beetje geschiedenis. Op 23 oktober 2016 overleed Emans op 66-jarige leeftijd na een kort ziektebed.

In overleg met echtgenoot Pierre Emans wordt Riet tijdens de komende editie van de Graaf van Hornepad Wandeldag herdacht. Dat gebeurt met een wandeling over een deel van het door haar geliefde pad. De afstand van de Memorialtocht bedraagt 15 km. Deelnemers ontvangen aan het einde een blijvende herinnering aan deze bijzondere tocht.

Iedereen kan de route op eigen tempo lopen. De start is vanaf het Kerkplein in Stramproy. De wandeling eindigt bij natuurgebied De Smeetshof (B). Daar brengt een pendeldienst wandelaars terug naar het startpunt in Stramproy. Onderweg zijn geen pauzeplaatsen ingericht. Wandelaars zullen zelf drinken en eten mee moeten nemen. In verband met de organisatie van de pendeldienst is opgave gewenst. Dit kan tot uiterlijk 10 mei bij padcoördinator Theo Beelen, [email protected] of tel. 0495 53 39 66. Deelname aan de herdenkingstocht is gratis.

Lange afstandwandelaars -en bikkels- kunnen ’s morgens al starten voor de hele route van het Graaf van Hornepad. De start van deze monstertocht is om 5.00 uur bij het station in Weert. Voor wandelaars is op de rustplaatsen verzorging beschikbaar. Er is ook een 30 km en 60 km variant. Meer informatie daarover bij Theo Beelen.