Halve finalisten NK turnen

Foto’s – Op zaterdag 8 en zondag 9 april j,l. vond alweer de tweede kwalificatiewedstrijd plaats voor het Nederlands Kampioenschap Heren Turnen.

Voor Tensor Turnen Weert kwamen op zaterdag Kaj Peek en Jonah Franzen uit de 2e divisie pupil in actie. Op zondag was 1e divisie instapper Roel Geerlings en Rik Kneepkens uit de 2e divisie jeugd aan de beurt. De wedstrijden vonden plaats in Sport- en activiteitencentrum De Korf in Leusden.

Mooie scores na hard werken

In de vroege ochtend begonnen Kaj Peek en Jonah Franzen op toestel brug. Jonah noteerde meteen een mooie score, Kaj had nog wat last van het vroege tijdstip en was na deze oefening wakker geschud. Op rek turnden beide heren een mooie oefening, Kaj scoorde meteen hoger en Jonah liet met zijn salto uit reuzenslinger de vierde hoogste score van het hele veld noteren.

Daarna op vloer een nette gecontroleerde oefening van Jonah. Vervolgens werden voltige en ringen mooi en geconcentreerd afgewerkt. Als uitsmijter noteerde Kaj in de laatste oefening op sprong nog een tweede hoogste score van de hele baan.

Het resultaat van deze tweede kwalificatiewedstrijd was een verdiende 7e plaats voor Jonah en mooie 10e plaats voor Kaj. Beide heren hebben hard gewerkt en zich verbeterd ten opzichte van de eerste kwalificatie, ze zijn weer goed vooruitgegaan in hun verplichte oefenstof en hebben dit op overtuigende wijze laten zien.

Verwarring rondom ranking systeem

Nu begonnen de zenuwslopende momenten. Na enige verwarring rondom het nieuwe ranking systeem van de KNGU kwam eindelijk het verlossende nieuws. Jonah als Kaj hadden zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap welke gehouden zal worden op 20 mei in Amsterdam.

Op zondagochtend was het debutant in de 1e divisie Roel Geerlings die zijn kunsten mocht tonen. Daarna was het de beurt aan Rik Kneepkens. Hij is dit jaar ook als debutant in de 2e divisie jeugd gestart en mag in deze tweede kwalificatiewedstrijd zijn eigen keuze oefenstof laten zien.

Stabiele oefeningen

Op zondag in de vroege morgen mocht Roel Geerlings zijn wedstrijd starten. In de eerste kwalificatie had hij toch wat punten laten liggen en hij was erop gebrand om dat vandaag te gaan verbeteren. Roel heeft een hele mooie wedstrijd geturnd, zonder al te grote fouten. Al zijn oefeningen verliepen strak en stabiel. Op de toestellen ringen, sprong en brug werd hij op elk toestel 5e van de hele baan. Deze mooie scores brachten hem in het eindklassement ook op plaats 5. Met deze prachtige prestatie heeft Roel zich geplaatst voor de halve finale op 7 mei in Hoofddorp.

Rik Kneepkens mocht als laatste Tensor Turner aan de bak. Rik is debutant in de keuzeoefenstof en heeft dit eerste jaar zijn doel gezet om in de meerkamp 60 punten bij elkaar te turnen. In de vorige kwalificatie was er al een mooi begin gemaakt met 56 punten, zondag ging Rik voor meer.

Een duidelijk doel

Hij begon sterk op vloer. Daarna liet hij een voltigeoefening zien waar hij twee maanden geleden nog alleen maar van kon dromen. Rik had een duidelijk doel en ging ervoor. Ook op ringen lukte alle elementen en ook zijn sprong verliep naar volle tevredenheid. De krachtsinspanningen begonnen zijn tol te eisen, Rik maakte op zijn laatste twee toestellen net wat te veel slordigheidsfoutjes. Hierdoor werd zijn doel net niet gehaald en bleef hij steken op een eindtotaal van 58,95 punten. Ondanks dit blijft het een hele mooie prestatie en ook nog een flinke punten verbetering ten opzichte van de vorige NK-wedstrijd.

Hij is hartstikke tevreden met dit resultaat en met de 21e plaats in deze kwalificatie. Rik gaat weer hard trainen om over een dikke maand bij de 3e kwalificatiewedstrijd in Amsterdam zijn doel te gaan halen.

Wat een geweldige persoonlijke prestaties en mooie resultaten hebben de heren weer neergezet. De trainers zijn heel trots met de resultaten van de mannen, proficiat heren!

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.
[nggallery id=’4948′]