Kiano & Stan Limburgs Kampioen turnen

Foto’s – Zondag 2 april werd alweer de laatste wedstrijd gehouden voor het Limburgs Kampioenschap 2017. Deze wedstrijd vond plaats in Sporthal de Pollack in Oirsbeek. De eerste en tweede wedstrijd samen bepalen uiteindelijk wie zich Limburgs Kampioen 2017 mag noemen.

Voor Tensor Turnen Weert kwamen zondag turners uit de 3e en 6e divisie in actie. Als eerste mochten zondagochtend Kiano van de Laar uit de 6e divisie benjamin en Irven van Daal, Jort Jacobs en Stan Gielen uit de 6e divisie pupil aan de slag.

Overtuigend

Voor Kiano van der Laar was het doel van de dag helder. Hij had na zijn overtuigende overwinning in de eerste wedstrijd een grote kans om Limburgs kampioen te worden. Hij moest dan net zo knallen als in de eerste wedstrijd. Kiano had er heel veel zin in en was er met wat gezonde zenuwen klaar voor. De tegenstanders hadden niet stilgezeten en Kiano zag dat zij flink vooruit waren gegaan. Hij liet zich echter niet van het wijs brengen en toonde enkele zeer mooie en strakke oefeningen. Aan het einde van deze 2e wedstrijd eiste hij ook hier de gouden medaille op. Hij mag zich terecht en overtuigend na twee wedstrijden Limburgs Kampioen 2017 noemen. Een super prestatie om trots op te zijn.

Grijp de kans

Bij de eerste wedstrijd in Kerkrade was Stan Gielen er al vandoor gegaan met het zilver. Hij moest dus vandaag aan de bak om zijn kans te grijpen voor goud. Jort Jacobs en Irven van Daal grepen in de eerste wedstrijd in Kerkrade net naast de prijzen en waren erop gebrand om dat nu te verbeteren. Irven turnde een stabiele wedstrijd maar kwam helaas te kort voor de prijzen. Jort steeg boven zichzelf uit en won in deze wedstrijd met heel strak turnen de gouden medaille. Stan pakte in deze tweede wedstrijd wederom het zilver. Na tweewedstrijden stond hij bovenaan de eindlijst. Hij greep zijn kans en mag zichzelf Limburgs Kampioen 2017 bij de pupillen noemen. Omdat Jort het zondag zo goed gedaan had steeg hij ook in de eindranglijst en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Gefeliciteerd mannen.

Later op de dag kwam 3e divisie pupil Frederik Jansen en uit de 6e divisie instap Pascal Geerards, Simon Haanen, Mike Boogers, Bas de Leuw, Stan van Dijk en Bram Gielen in actie.

Hogere eindscores

Alle deze mannen lieten zien dat ze hard getraind hadden en flink vooruit waren gegaan sinds de vorige wedstrijd. Iedereen heeft een persoonlijke hogere eindscore neergezet dan bij de wedstrijd in Kerkrade. Voor sommigen scheelde het maar een haartje of zij hadden ook op het podium gestaan.

Omdat iedereen heel erg zijn best heeft gedaan waren de behaalde resultaten van de turners weer boven verwachting. Tensor Turnen Weert kan terugkijken op een geslaagd LK 2017 en is supertrots op alle persoonlijke resultaten van de turners en dat zij er allemaal supermooi opstaan in hun turnoutfit. Goed gedaan mannen.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

[nggallery id=’4904′]