Ombouw hal stadhuis van start

In opdracht van de gemeente Weert is aannemer Meulen Bouwbedrijf begonnen met het uitvoeren van een aantal aanpassingen in de publiekshal van het stadhuis van Weert.

De aanpassingen worden uitgevoerd om klanten beter van dienst te kunnen zijn. De aanpassingen zijn tevens belangrijk voor de veiligheid van klanten, medewerkers en nodig in het kader van (hernieuwde) wet- en regelgeving. Ook kan er door de aanpassingen beter worden voldaan aan arbo-richtlijnen.

Om klanten korter te laten wachten, komt er een tweede ticketzuil bij de ingang. Deze zuil is ook te gebruiken door mensen in een rolstoel. Verder wordt de servicebalie circa 45 graden gedraaid om de doorstroming te verbeteren. In geval van drukte wordt daarmee voorkomen dat de rij met bezoekers zich doorzet tot in, of buiten de draaideur.

Ook de balies 1 t/m 5 worden circa 45 graden gedraaid. Dit geeft de klanten ten opzichte van elkaar meer privacy. Verder komt er een rolstoel-toegankelijke balie, waarvan ook klanten die slecht ter been zijn, gebruik kunnen maken. Bij de balies worden ook diverse aanpassingen gedaan om het werk voor de medewerker in lijn met arbo regelgeving comfortabeler en eenvoudiger te maken. Bij de hoofdingang komt een beeldscherm met actuele informatie, zoals openingstijden van het stadhuis.

Veilige omgeving

Voor de veiligheid van klant en medewerker is de publiekshal reeds voorzien van camerabewaking. De doorgang tussen publiekshal en balies wordt voorzien van een afsluitbare deur van veiligheidsglas en krijgt een paslezer. Ook de informatie- en servicebalie wordt deels voorzien van veiligheidsglas. In elke balie komt een afsluitbaar compartiment waarin gevoelige apparatuur zoals de vingerscan, de paslezer en het pinapparaat kunnen worden opgeborgen.

Uitvoering

De werkzaamheden duren circa twee weken. Tijdens de uitvoering wordt gewerkt in twee fasen waardoor de complete dienstverlening gewoon door kan gaan en het publiek zo min mogelijk hinder ondervindt. De totale kosten voor alle aanpassingen, inclusief de camerabewaking, zijn naar verwachting 110.000 euro.